DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Tisztelt Ház! Két héttel ezelőtt terjesztettük be a törvény módosítását azért, hogy az ellátások finanszírozásával, fedezetének és jogosultságának pontosításával kapcsolatos döntéseket meghozzuk. Késő este van, úgyhogy ha megengedik, nagyon tömören összegezném a véleményünket.
Köszönjük a tisztelt képviselők módosító javaslatait. Külön köszönjük a szociális és egészségügyi bizottság segítségét, mert így a közös munkával megfogalmazott törvény és a módosítás cikkelyei megfelelnek a céljainknak.
Az utazási költségtérítés lehetősége, a díjszabási jegyzékkel kapcsolatos döntés, illetve különösen az orvosszakmai hiányosságok feltárása esetén a jegyzőkönyvek megküldése a Magyar Orvosi Kamarának nagyon jó lehetőség e törvény betartására és a jó működésre.
A jelenleg benyújtott bizottsági kapcsolódó módosító javaslat a vitában elhangzott érvekre figyelemmel úgy fogalmaz, hogy az orvosnak ne kelljen az orvos-beteg bizalmi viszonyt kockáztatni. Ez volt a javaslatok legkritikusabb kérdése.
Végül is azt gondolom, hogy az Országgyűlés elé került kapcsolódó módosító javaslatokkal a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló '97. évi LXXXIII. törvény elfogadható. Úgy gondolom, elfogadásra ajánlhatom, mert a mindennapi gyakorlatban növelni fogja a jogbiztonságot, és a jogalkalmazást pontosítja.
Kérem, ennek megfelelően fogadják el. (Taps a Fidesz, az MDF és a MIÉP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi