ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)

Full text search

ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)
ELNÖK (dr. Wekler Ferenc): Tisztelt Országgyűlés! A H/108/16. számú ajánlás 3., 6. pontjai, valamint a H/108/20. számú kiegészítő ajánlás 1. és 3. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekről nem határoz az Országgyűlés.
Tisztelt Országgyűlés! A Fidesz képviselőcsoportja indítványozta az ajánlás 6. pontjáról történő szavazást. Ez a javaslat egyik bizottságban sem kapott egyharmados támogatást.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen írásban minden frakciót tájékoztatott arról, hogy a határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok közül a H/108/16. számú ajánlás 2., 7. és 8. pontjait, valamint a H/108/22. számú kiegészítő ajánlás 1. pontját az előterjesztő támogatja. A Fidesz képviselőcsoportja indítványozta, hogy az Országgyűlés külön szavazzon az ajánlás 7. pontjáról, amelyet az előterjesztő támogat. Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott indítványok elfogadása kizárja az ajánlás 5. pontjában levő javaslat elfogadását.
Most tehát az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokról határozunk az ajánlás 7. pontja kivételével. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 258 igen, 2 nem, 1 tartózkodás mellett a javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet. Az ajánlás 1. pontjában Juharos Róbert és Rubovszky György a határozati javaslat preambulumának elhagyását javasolják. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
(21.00)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 180 igen, 80 nem, 1 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A 4. pontban az ügyrendi bizottság a határozati javaslat 2. pontja 2. alpontja módosítását kezdeményezi. A módosítás arra irányul, hogy a vizsgálóbizottság feladatát meghatározó egyik kérdést megváltoztassa. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 182 igen, 78 nem, 1 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A határozati javaslat 6. pontjának módosítására három indítvány érkezett. A javaslatok a bizottság elnökének kijelölésére vonatkozó szabály megváltoztatását kezdeményezik. Az ajánlás 6. pontja magában foglalja az ajánlás 7., valamint a kiegészítő ajánlás 2. pontját, amely mellett az ajánlás 7. pontja nem fogadható el.
Először az ajánlás 6. pontját teszem fel szavazásra, amelyben Juharos Róbert és Rubovszky György azt javasolják, hogy a bizottság elnöke az érintett kormány ellenzékéhez tartozó képviselő legyen. Frakciókérésre szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 207 igen, 55 nem, 1 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem határoztunk. (Senki sem jelentkezik.) Nem látok jelentkezőt.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra jövő héten kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi