ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 39. és a kiegészítő ajánlás 5. pontjában levő javaslatokat.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 311 igen, 6 nem, 4 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 4. pontjában Szili Katalin és további képviselők a törvényjavaslat 10. §-ában az áfatörvény 64/B. §-a (2) bekezdésének módosítását javasolják azzal, hogy a hulladék másodlagos nyersanyaggá történő átalakítása ne minősüljön továbbértékesítési célú átvételnek. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igennel, 199 nemmel, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A 6. pontban Göndör István és Farkas Imre a törvényjavaslat 14. §-a (1) bekezdésének módosítását és ezzel összefüggésben a 11. pontban a (6) bekezdés elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés a törvény egyes szabályainak alkalmazási időpontját írja elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 igen, 199 nem, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 14. pontban Herczog Edit a törvényjavaslat mellékletében a termékek köre 5. pontjának módosítását indítványozza. Ebben elhagyni javasolja a kedvezményezett körből az állati eredetű természetes szivacsból készült termékeket. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 99 igen, 202 nem, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 15. pontban Herczog Edit a törvényjavaslat mellékletében a termékek köre 9. pontjának módosítását kezdeményezi. Indítványában a zöld és fekete teák közötti megkülönböztetés elhagyásával mindkettőt a 12 százalékos kulcs alá rendeli. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 106 igen, 196 nem, 22 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Folyamatos zaj.)
A 18. pontban újra Herczog Edit a törvényjavaslat mellékletében a termékek köre 19. pontjának kiegészítését javasolja a paradicsomlé átsorolásával a 12 százalékos adómérték alá tartozó körbe. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás. - Folyamatos zaj.) Kissé halkabban szavazzanak! (Derültség.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igen, 194 nem, 19 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 19. pontban újra Herczog Edit a törvényjavaslat mellékletében a termékek köre 20. pontjában a ketchup és a mustár (Derültség.) átsorolását kezdeményezi a 12 százalékos adómérték alá tartozó körbe. A bizottságok nem támogatják. Kérem, halkabban szavazzanak! (Szavazás. - Derültség. - Közbeszólás balról: Ennél halkabban nem tudom nyomni a gombot!)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 102 igen, 178 nem, 27 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 24. pontban Illés Zoltán a törvényjavaslat mellékletében a termékek köre 42. pontjának elhagyását javasolja. Indítványában törli a 12 százalékos adómérték alá tartozó termékek közül az egészségügyi betétet (Derültség.), a csecsemőpelenkát (Derültség. - Általános zaj.) - őrizzék meg a komolyságukat, tisztelt képviselőtársaim! (Derültség és taps.) -, a papírvattát és a fogászati papíranyagot. (Derültség.) Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 25. pontjában szereplő indítványt, amely egy hosszabb módosítójavaslat-csomag része. E javaslatcsomagba az ajánlás 22., 25-34. és a 42. számú pontjai tartoznak. Az egészségügyi bizottság támogatja (Derültség.), a többi bizottság nem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenik a szavazás eredménye. - Közbeszólások: Húúúú!)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 140 igen, 155 nem, 28 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Zaj.)
A 22. és az ezzel összefüggő 25-34. és a 42. pontokban Gidai Erzsébet a törvényjavaslat mellékletében a 12 százalékos adómérték alá tartozó termékek egy részét a 0 százalékos felszámított adómérték alá tartozó körbe javasolja utalni. Felhívom a képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatcsomag elfogadása magában foglalja az ajánlás 41. pontjában szereplő indítványt. Az egészségügyi és a gazdasági bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 245 nem, 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 41. pontban a gazdasági bizottság a törvény 1. számú mellékletének II. részében a nullakulcsos adómérték alá tartozó termékek körének kiegészítését kezdeményezi a látás- és halláskárosultak számára készített termékekkel, a csecsemőpelenkával és a tankönyvekkel. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás. - Az eredmény megjelenik a táblán. - Derültség és taps az MSZP soraiban.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 202 igen, 98 nem, 13 tartózkodás mellett elfogadta. Elfogadta!
(18.00)
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Kérdezem: van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés? (Nincs jelentkező.) Nincsen. A zárószavazásra a csütörtöki ülésnapunkon kerül sor. (Zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Csendet kérek, mert a saját hangomat nem értem, pedig elég hangosan beszélek!
(Dr. Juhászné Lévai Katalin helyét a jegyzői székben Kapronczi Mihály foglalja el.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi