VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Teljes mértékben osztom a képviselő úrnak azt az aggodalmát, hogy a jelenlegi szociálpolitikai támogatásokról rendelkező kormányrendelet nem egészen pontos, és az ezzel való visszaélés már-már kereskedelmi méreteket ölt, hiszen a hirdetési újságokban naponta találkozhatunk olyan jellegű hirdetéssel, amely ennek a kedvezménynek az áthárítását, értékesítését fogalmazza meg.
A jelenleg a parlament előtt fekvő, az általános forgalmi adóról szóló törvény módosítására benyújtott törvényjavaslat - amit, ha minden igaz, ma szavaz meg a Ház - elfogadása után a kormány ezt a 106/1988. számú minisztertanácsi rendeletet módosítani kívánja, és abban szabályozni kívánja azt, hogy ez a legfeljebb 400 ezer forint adó-visszatérítési támogatás kit és milyen körben illet meg, és azt is, hogy mi az úgynevezett méltányolható lakásigény, amelynek céljából ez igénybe vehető.
Azt gondolom, a képviselő úr által megfogalmazottakkal összhangban a kormány szigorítani kívánja ennek a felhasználását. Éppen ezért át kívánjuk vizsgálni az elidegenítési szabályokat, tehát hogy milyen jellegű igénybevétel során lehet megtiltani az ingatlan értékesítését; vizsgálni kívánjuk azt is, hogy az építéshez felhasznált és vásárolt építőanyag milyen úton került az illetőhöz, hiszen a kormánynak az is célja, hogy itt a feketekereskedelmet visszafogja és csökkentse. Azt is szeretnénk, ha a rendelet szabályozná majd az adó megfizetésének a körülményeit is, hiszen nagyon sok olyan visszaélés történik, amikor jogosulatlanul kerül sor ennek a támogatásnak az igénybevételére.
Összességében tehát azt tudom mondani, hogy ezeknek a felhasználásoknak az ellenőrzésére az adóhivatalon keresztül sokkal hatékonyabban fog sor kerülni a jövőben, mint ahogy az eddig történt.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi