DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt napok, hetek sajtóhíreiből ellentmondó és aggodalmat keltő információkat kaphattunk a Globex Holding igazgatósági tagjainak vagyonkimentési kísérleteiről.
Az egyik nap még úgy tudhattuk, hogy mivel a rendőrhatóság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, nincs lehetőség arra, hogy bűnügyi zár alá vegyék az úgymond gyanúsítottak magánvagyonát. Néhány nap múlva azonban arról adott hírt a sajtó, hogy a rendőrség mégis bűnügyi zár alá vette a Globex vezetőinek tulajdonában lévő ingatlanokat.
Ebben az ügyben az állampolgárok a botrány kirobbanása óta ismerhetik a Globex Holding vezetőinek névsorát. Úgy tűnhetett tehát számukra, hogy ebben az esetben a személyes felelősség egyértelműen tetten érhető, és nem maradhat el a vezetők teljes körű felelősségre vonása sem.
A társasági törvény szerint a cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai vagyonukkal felelnek a társaság veszteségéért. Ennek ellenére arról értesülhettünk a sajtóból, hogy Vajda László, a Globex Holding résztulajdonosa, az igazgatótanács elnöke, egymilliárd forintért árulja Völgy utcai ingatlanát, villáját.
Vajda László természetesen többször is hangsúlyozta, hogy szó sincs vagyonkimentésről, mindenki időben megkapja a pénzét, nincs miért aggódniuk. Ennek tükrében érthetetlennek tűnik ezek után Vajda László Münchenből érkező üzenete, miszerint kivonulnak a magyar piacról. (Derültség a MIÉP padsoraiban.) Vagy inkább nagyon is érthető, hiszen egyelőre úgy látszik, hogy megint csak az adófizető polgárok fogják finanszírozni a gátlástalan gazdasági vezetők által okozott károkat.
Kérdezzük ezért a miniszter úr helyett megjelent államtitkár urat: kellő határozottsággal lép-e fel a kormány a Globex Holding vezetőinek vagyonkimentési kísérletei ellen, és milyen konkrét lépések várhatók ezzel kapcsolatosan? Kérdezzük továbbá, hogy milyen tanulságokat von le a kormány az utóbbi évek pénzügyi és befektetési botrányairól.
Várom államtitkár úr válaszát. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi