DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Az elmúlt héten az egyik ellenzéki párt elnöke arra a képtelen állításra ragadtatta magát, hogy a családok kormánya gyermekek tízezreit juttatná börtönbe, ha a jelenlegi formában fogadná el a parlament a drogtörvényjavaslatot.
Magyar Bálint pártelnök szavaiból egyértelműen kiderült számomra, hogy pártja komolyan alábecsüli a fiatalokat. Elképzelhetetlennek tartják, hogy a magyar fiatalok vannak annyira értelmesek, hogy mérlegeljék a helyzetet, nem hiszik el róluk, hogy tisztességesek, hogy van erkölcsi érzékük. Úgy látszik, meg vannak győződve arról, hogy a fiatalok nem tartják be a törvényeket. A fiatalok legnagyobb része eddig is normális életet folytatott, és nem lépett ki a törvényesség keretei közül. Meggyőződésem, hogy ezután sem fognak másként tenni.
Magyarország egy polgári demokratikus berendezkedésű ország. Éppen ezért felháborító, hogy a szabadon választott Országgyűlés egyik részt vevő pártjának elnöke értetlennek, felelőtlennek és a törvényeket megszegőnek tartja hazánk fiatal polgárait. Egy felelősen gondolkodó pártelnök kijelentésében nem sugallhat ilyet.
Egyesek úgy beszélnek a drogfogyasztásról, mintha az az emberi szabadságjogok egyik pontja lenne. Komolyan azt hiszik, hogy a kábítószerek használata magánügy? Ha ezt hiszik, tévednek! Aki drogot fogyaszt, nem képes ellenőrizni a saját cselekedeteit, felszabadul a normális, egészséges gátak alól, veszélyeztetheti a társadalom más tagjait is, efelett pedig nem lehet szemet hunyni. Ha pedig nemcsak kipróbálja a drogot, hanem rászokik, függővé válik, akkor nemcsak saját egészségét és jövőjét teszi tönkre; pedig higgyék el, már ez is komoly veszteség a társadalom számára. Aki rászokik a kábítószerre, az mindent el fog követni, hogy napi adagját megszerezze, veszélyeztetni fogja saját családja, szülei és környezete sorsát, boldogságát is.
Tisztelt Miniszter Asszony! Nyugtasson meg arról, hogy a magyar kormány minden tőle telhetőt megtesz a kábítószer elleni küzdelemben, és nem áll szándékában egyetlen ártatlan gyermeket sem börtönbe juttatni! (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi