MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony!
Engedje meg, hogy válaszoljak, habár kérdése lényegesen eltért a hozzám eljuttatottaktól, ezért azzal kezdem, amit ön írásban eljuttatott. Miniszter úr valóban ígéretet tett arra, hogy az M3-as autópálya továbbépítése az előírt menetrendnek megfelelően folytatódik. Utalt ugyanakkor arra is, hogy a finanszírozás tekintetében olyan gondokkal is szembe kell néznünk, mint például a hitelezők elbizonytalanodása. Ezek a nehézségek tavasszal a korábbi kormány működésének ideje alatt, az MSZP-SZDSZ-kormány kampányszerű díjfizetés-bevezetés többszöri elhalasztása miatt keletkeztek. Ezen túlmenően a kérdésben említett októberi kezdés feltétele egyébként az lett volna, hogy a tendert még áprilisban kiírják, amikor ez nem történt meg.
Képviselő asszony kérdésére újólag megerősítem, hogy tárcánk változatlanul fontosnak tartja, hogy az M3-as autópálya kormányhatározatban előírt menetrend szerint épüljön tovább. Ennek megfelelően a Füzesabony-Polgár közötti autópálya-szakasz 2001 végére el fog készülni. A most készülő gyorsforgalmi utak, az autópálya-építés tízéves programjának felülvizsgálata, amelyet november folyamán fogunk a kormány elé terjeszteni, ezt ilyen ütemezésben fogja tartalmazni, és az eredeti ütemterv szerint elkészül.
Ami pedig a díjakat illeti, arról is a kormány hamarosan dönteni fog, és ez lényegesen kedvezőbb lesz a távoli országrészek számára, tehát valóban, ahogy képviselő asszony említette, joggal várhatják az országunk keleti részében élők, hogy nemcsak gyorsabban, hanem olcsóbban is eljuthassanak Budapestre és Nyugat-Európába.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi