GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN, a gazdasági bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Valóban, a gazdasági bizottság ülésén nagyon heves vita közepette - ezt a 14-12-es szavazati arány is mutatja - az ellenzéki képviselők nem támogatták ezt az indítványt. Nem támogattuk azért, mert politikai indíttatásúnak tartjuk, és elmondtuk a vitában azt, hogy a kamarák nagyon nehéz körülmények között jöttek létre és végezték a munkájukat anyagi és infrastrukturális problémák mellett. Képviselőtársaim bizonyára tudják... (Pillanatnyi szünetet tart.) Bocsánat, nem terjeszkedem túl, majd külön szót kérek és Sümeghy úrral vitatkozom.
Azzal egyetértettünk, hogy át kell tekinteni a kamarai törvény négyéves időtartamát, sőt Sümeghy úrnak is emlékeznie kell arra, hogy az elmúlt ciklus végén, amikor végre módosítottuk és a Horn-kormány jogosítványokat adott a gazdasági kamaráknak, megfogalmaztuk, hogy a kamarai törvény sok sebből vérzik.
(3.40)
Tehát ezt mi nem vitatjuk. De az a meggyőződésünk, hogy ezen az úton kellene továbbmenni, tehát amikor áttekintjük, azt a célt kellene kitűzni, hogy további feladatokat adni a gazdasági kamaráknak, és ezzel azt kellene tenni, hogy a gazdaság államtalanítása - elég ronda kifejezés - folytatódjon. Az volt a meggyőződésünk, hogy a kormánypárti többség bizalmatlan a saját kormányával szemben. Mi ezt másképp ítéltük meg, mint az előterjesztők, mert az a meggyőződésünk, lehetőségük lett volna arra, hogy a kormány jogalkotási programjába ezt beépítsék. Gondolják végig, hogy az a 60 napos határidő, ami itt csak egy jelentésről szól, mit hoz magával!
Ezenkívül gondunk van az országgyűlési határozati javaslat pontjaival, mert ha csak azt célozta volna meg, hogy felül kell vizsgálni, azzal egyetértünk, mint ahogy elmondtam, de itt sugalmaz olyan gondolatokat, amelyek meggyőződésünk szerint alkalmasak arra, hogy a kamarákkal szemben olyan erővonalak érvényesüljenek, sőt fölerősödjenek, amelyek sem a politika, sem a gazdaság számára nem kívánatosak. Tehát úgy érezzük, hogy a kormánypártok a kampány időszakában megfogalmaztak sok olyan pontot, köztük a kötelező kamarai tagsággal kapcsolatost, amely nagyon népszerűnek tűnt, és most tulajdonképpen ezt megpróbálják keresztülvinni, ezért nem támogattuk ezt az indítványt.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi