BORKÓ KÁROLY

Full text search

BORKÓ KÁROLY
BORKÓ KÁROLY, a területfejlesztési bizottság előadója: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Az Országgyűlés területfejlesztési bizottsága november 11-én megtárgyalta a Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetési tervezetét, s azt 12 igennel, 8 nem ellenében általános vitára alkalmasnak találta. A bizottságban kisebbségi vélemény is megfogalmazódott.
Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Az ország jövő évi költségvetési tervezete összhangban van azzal a programmal, amelyet a választópolgárok 1998 tavaszán szavazataikkal is támogattak. A költségvetés az államháztartás egészét érinti, valamennyiünk közös ügye. Ez a költségvetési tervezet befektetés a jövőbe, s bár egy évre készült, hosszabb távra is szól. A családok, a kis- és középvállalkozások támogatása, a területi egyenlőtlenségek csökkentése, az EU-integrációra való felkészülés, a területfejlesztésre, azon belül kiemelten a vidékfejlesztésre fordított nagyobb források mind a jövő irányába mutatnak.
Területfejlesztési szempontból az sem mellékes, hogy a jövő évi költségvetés tervezete mintegy 7 százalékkal, majdnem egy fizetéssel nagyobb pénzt hagy a polgárok zsebében, mint az előző. Ez hozzávetőleg 175 milliárd forintot jelent.
(18.40)
Így lehetőség nyílik arra, hogy a növekvő központi források mellett saját pénzük felhasználásával is alakíthassanak sorsukon a polgárok, arra költve, amit a legfontosabbnak ítélnek szűkebb, tágabb környezetükben.
Új szellemiségű költségvetéssel van tehát dolgunk, amely szigorú, de épít az emberek kezdeményezőkészségére, bízik a jövőben. Ezzel összhangban a területfejlesztési bizottság többsége nevében kérem képviselőtársaimat, hogy szavazataikkal is támogassák a Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetésének tervezetét.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi