KATONA KÁLMÁN

Full text search

KATONA KÁLMÁN
KATONA KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az elmúlt évek során a 81-es főút Fejér megyei szakaszát szegélyező nyárfasor, elsősorban a régi telepítés miatt sajnos rendkívül balesetveszélyessé vált, amint azt a képviselő úr is említette. Szélviharban, illetve a téli fagyok idején az út feletti ágak gyakorta leszakadtak, s ez már több esetben is balesetet okozott. A helyben lakók és az utazók számára egyaránt szép látványt nyújtó fasor egészének kivágását azonban nem tervezzük.
A közút kezelője az elmúlt évben az egész megye állami kezelésű útjaira kiterjedő részletes növényzetgazdálkodási és telepítési tervet készített. Ennek keretében egyenként megvizsgálták a 81-es főút menti nyárfasort. A szakértők állapították meg, hogy mely fákat kell eltávolítani, és melyek azok, amelyek kezeléssel még megmenthetők. A közútkezelő gondosságát igazolják a fákon látható jelek, amelyeket ön is láthat, ha arra jár, amely a fakivágási tervet, a fák kivágási sorrendjét jelzi. Idén ősszel azt a körülbelül 200 fát kell kivágni, amelyen egyetlen fehér vonal látható, tavasszal pedig azokat, amelyeket két, illetve három vonallal jelöltek meg. Természetesnek tartjuk, hogy ezeknek a fáknak a helyére újakat kell telepíteni, olyan fajtákat, amelyek hosszú életűek és a tájba illeszkednek. Ez a munka a 81-es főút móri szakaszán már el is kezdődött.
Úgy gondolom, ebben a konkrét esetben a közút kezelője szakszerűen és gondosan járt el. Tárcánk nevében azt ígérhetem, hogy az elkövetkezendő időben a természeti környezet védelmére még az eddiginél is fokozottabb figyelmet fogunk fordítani.
Kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi