DR. GIDAI ERZSÉBET

Full text search

DR. GIDAI ERZSÉBET
DR. GIDAI ERZSÉBET (MIÉP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt hiszem, mindannyiunk előtt ismert és tudott tény, hogy tolvajokkal, kigyúrt bandákkal és mindenféle, békés utcai járókelőket zaklató falfirkálókkal van tele Budapest, különösen veszélyeztetett a VII., VIII. és a IX. kerület. Lassan már nincs a napnak olyan szaka, hogy el lehessen menni ezekben a kerületekben, de másutt sem békésen az utcán. Jómagam is, aki tömegközlekedési eszközökkel utazom vagy gyalog járok, Budapest számtalan kerületét ismerem - de ez Budapesten kívül a nagyobb városokban is jellemző -, tapasztalom, hogy egyre jelentősebb a verekedést provokáló, kigyúrt izomzatú "szekrények", tolvajok, bandák tevékenysége Budapesten.
Hadd emeljek ki, ami a kérdésre ösztönzött, egy néhány nappal ezelőtt történt elrettentő esetet. Két egyetemi hallgató a Nagyvárad tér környékén leszólított két falfirkáló kamaszt, mire előkerült az egyik bokor mögül egy kigyúrt nagy "szekrény", agyba-főbe verte az egyik egyetemi hallgatót, aki nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Nem mert visszaütni sem, mert különben azok hárman a lányt is és a fiút is agyonütik ott, tehát ő csak egyet tudott, ameddig lehetett, védekezett. Az utcai járókelők közül senki nem mert beleszólni ebbe, mert nyilván féltek. Onnan nem olyan messze egy parkoló autóban ülő is félt, utána ment oda segíteni, hogy orvoshoz vigyék a gyerekeket.
Nem mernek elmenni a rendőrségre, mert félnek, nincs bizalom a rendőrség iránt. Félnek a szembesítéstől, mert utána bosszúállás lesz, lakásokba törnek be, beverik, bezúzzák a lakásokat.
Úgyhogy nagyon szépen és tisztelettel kérem, hogy különösen a veszélyeztetett kerületekben a járőrszolgálatot fokozzák, mert sehol a környéken egyetlenegy rendőrt nem lehet találni - régen voltak posztos rendőrök -, aluljárókban lassan nem lehet a metró kijáratánál végigmenni. Ezért tisztelettel kérem, és ez volt a kérdésem, hogy hol vannak a posztos rendőrök és a rendszeres járőrszolgálat, hogy a nap bármely időszakában ne kelljen félelemben, rettegésben élni és járni az utcán.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi