DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Szeretném tájékoztatni önt arról, hogy a budapesti rendőrfőkapitány úr 1998. szeptember 21-én rendelkezett a posztos rendőr intézményének bevezetéséről.
(14.20)
Ennek következtében Budapest főváros 67 pontján 135 rendőr teljesített szolgálatot ilyen módon. Ennek az intézménynek a vizsgálata, ellenőrzése rendszeres, és úgy tűnik, a lakosság is kedvezően fogadta, jó intézkedés volt ennek a bevezetése.
Valóban előfordult, hogy az elmúlt két hétben a korábbiakhoz képest kevesebb posztos rendőrt lehetett látni Budapest főváros utcáin. Ennek az volt az oka, hogy a készenléti rendőrség, amely komoly mértékben vezényelt szolgálatokat a posztosrendőri szolgálat ellátásához, a tiszai árvíz elhárításában a gátak, illetőleg a polgárok vagyonának őrzésében nyújtott segítséget a polgároknak, valamint az utóbbi napokban a kitelepített három zalai község ingatlanainak őrzésében.
Szeretném egyébként megragadni az alkalmat, hogy önt és a tisztelt Házat jó hírről tájékoztassam: a zalai gázkitörést nemrégiben elfojtották (Taps.). A Zala megyei védelmi bizottság mindent megtesz annak érdekében, hogy a három kitelepített község polgárai még a mai nap folyamán visszatérhessenek otthonaikba. (Taps.)
Visszatérve az ön által feltett kérdésre: a budapesti rendőrfőkapitány úr ez év november 30-át határozta meg annak időpontjául, hogy ennek az intézménynek a bővítésére az illetékes parancsnokok tegyenek javaslatot. A körzeti megbízotti járőrintézmény újrafelállításával is a közrend védelmét szeretnénk szolgálni. Bízunk abban, hogy a jövőben is nőhet a posztos rendőrök száma, és ezáltal javulhat a közbiztonság.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi