DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt időszakban sokszor hallhattuk a kormány képviselőitől a családbarát politika fontosságát hangsúlyozni. Ma már láthatjuk, hogy a családbarát politika csak bizonyos családokat kedvezményez. Egyrészt bizonyos típusú családokat, úgymint magas jövedelmű keresőkkel és lehetőleg három eltartott gyermekkel rendelkező családokat. Nem kedvezményezi ezzel szemben az alacsonyabb jövedelmű és háromnál kevesebb eltartott gyermekű családokat. Másrészt kedvezményez a családbarát politika bizonyos, konkrét családokat. Olyan konkrét családot például, melynek immár több tagja jelentős közszereplő, és melynek egyik, eddig közszereplést nem gyakorló tagját az elmúlt héten az önök által felügyelt ÁPV Rt. jelölt a Malév igazgatóságába, ahová azóta tagnak meg is választották.
Gansperger Gyula, az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatója a jelölést meghatározó megfontolásokról az alábbi nyilatkozatot tette: "A légitársaság új igazgatóságának összeállítása során hajlandó volt olyan kompromisszumokra, amelyek a kormányzatot egységesen a cég megújítása mögé állítják." E család másik tagját a közelmúltban a Szerencsejáték Rt. felügyelőbizottsága tagjának választották meg.
Tisztelt Miniszter Úr! Egyetért-e ön azzal, hogy a kormány családbarát politikájának megvalósítása érdekében az önök által felügyelt ÁPV Rt. az eddig követett gyakorlattal ellentétben a megfelelő iskolai, felsőfokú végzettséget sem tekintette alapkövetelménynek, amikor Hingyi Beatrixot, Torgyán miniszter úr menyét a Malév Rt. igazgatóságába jelölte? (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiban: Hány tagú a család?)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi