DR. BOGÁR LÁSZLÓ

Full text search

DR. BOGÁR LÁSZLÓ
DR. BOGÁR LÁSZLÓ, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Amint azt ön is tudja, a kormány programjában központi helyet foglal el a közpénzek elfolyásának megakadályozása. Azt gondolom, hogy az elmúlt hónapok során számos olyan folyamat vált ismertté a tb-önkormányzatok gazdálkodásában, amelyik bizony utólag és módfelett indokolttá teszi azt, hogy államtitkár asszony, a társadalombiztosítást felügyelő politikai államtitkár asszony első lépéseinek egyike volt egy új ellenőrzési és felügyeleti főosztály létrehozása, amelynek alapvető, fő feladata pontosan az ön által is itt ismertetett, meglehetősen megdöbbentő eseteknek a feltárása.
Az eddigi vizsgálatok során egyértelműen látszik, hogy az elmúlt négyéves időszakban a társadalombiztosítás területén számos olyan esemény történt, ami enyhén szólva igen komoly visszaélésekre utal. Az ezen események kivizsgálására létrehozott, már említett főosztály 80 esetben indított vizsgálatot, ebből 20 ügy eddig lezárásra került, öt ügyben történt büntető feljelentés, három ügyben a vizsgálati anyag átadása van folyamatban, és egy ügyben egy polgári per kezdeményezésére is sor került.
A Röntgen utcai székház ügye is ezek közé tartozik. Úgyhogy azt gondolom, itt most nem szükséges kitérni azokra a valóban megdöbbentő részletekre, amelyeket képviselő úr is elmondott. Valóban olyan folyamatról van szó, illetve olyan esetről van szó, ahol igen nagy valószínűséggel megáll a büntetőjogi felelősség is, legalábbis a gyanú, de az alapos gyanú feltétlenül. Azt gondolom tehát, hogy ebben az ügyben is a közeli jövőben számos olyan fejleményre kerülhet majd sor, amelynek nyomán ez a kormány újra demonstrálhatja azt az elszántságát, hogy igenis tud és képes is tenni nagyon sok mindent annak érdekében, hogy a közpénzek elfolyását megakadályozzuk.
Tisztelt Képviselő Úr! Amint említettem, a vizsgálat zajlik, a későbbiek folyamán mind önt, mind a tisztelt Házat természetesen informálni kívánjuk az ilyen és hasonló ügyekben feltárt fejleményekről.
Köszönöm a figyelmet, (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi