ZATYKÓ JÁNOS

Full text search

ZATYKÓ JÁNOS
ZATYKÓ JÁNOS (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Azt gondolom, hogy aki még e késői órán a képviselőtársaim közül a teremben jelen van, azok talán mindannyian tudják, hogy a T/257. számon benyújtott törvényjavaslat 5. §-a a kármegelőzésről szól. Azt hiszem, hogy az 5. § egy hiányt szeretne pótolni, méghozzá az 1996. évi LV. törvény 78. §-a esetében, nevezetesen: beemeli a vasutak viszonyát a vadgazdálkodás és az általa érintett területek esetében. Mint ahogy mondottam, egy hiányosságot próbál meg ez a paragrafus kezelni, és mi a képviselőtársammal e paragrafushoz nyújtottunk be módosító javaslatot.
Módosító javaslatunk lényege röviden az alábbiak szerint fogalmazható meg: az autópálya létesítője, fenntartója, valamint üzemeltetője köteles a védelmi berendezések elhelyezéséről saját költségén gondoskodni. E módosító javaslattal nekünk az a célunk, hogy az előttünk álló időszakban hazánkban autópálya ne épülhessen védelmi berendezés, illetve kerítés nélkül, illetve szeretnénk elfogadtatni azt az álláspontunkat, mely szerint mi azt gondoljuk, hogy az autópályán a védelmi berendezések megléte legalább annyira fontos, mint, mondjuk, a megfelelő, jó minőségű és biztonságos útburkolat létesítése.
Azt gondoljuk, hogy a védelmi berendezések megépítése nagymértékben javíthatná a már meglevő autópályákon a közlekedés biztonságát. E módosító javaslat támogatására kérem mind a kormánypárti képviselőket, mind pedig ellenzéki képviselőtársaimat.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi