BALCZÓ ZOLTÁN

Full text search

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Egyet kell érteni azzal a véleménnyel, miszerint tévedés lenne azt gondolni, hogy csak a büntetőjog eszközeivel lehet és kell küzdeni a kábítószer-fogyasztás ellen. Mi természetesen azt mondjuk, hogy a felvilágosítás, a megelőzés, az erre fordított pénzeszközök mind szükségesek. Hogy mennyire lényeges változtatni a felvilágosítás helyzetén és hogy mekkora felelőssége van ebben a tekintetben a tanároknak, a pedagógusoknak és a médiának, s hogy mennyi tennivaló van még ezen a téren, arra hadd mondjak két közeli, egy-két napon belüli, sokak által tapasztalt példát.
Egy középiskolai tanár felfogását közvetítette az egyik tévéműsor, röviden így szólt: hagyni kell a fiatalokat, próbálják ki a kábítószert, és döntsék el ők, mi a jó és mi a rossz. Én úgy gondolom, egy szenvedélybetegség, ilyen veszélyek esetén a társadalomnak előre meg kell mondania, hogy ez rossz és hogy a kipróbálása is rossz. Ez nem egy farmer, amit felveszek, és ha jó a méret, magamon hagyom, ha nem, nem. Igenis azt kell tehát mondani: ne próbáld ki!
Egy negatív példa a média szerepére: láthattuk a televízióban, azt hiszem, a "Nyitott száj" című műsort. Maga a műsor nagyon érdekes, árnyalt volt, több oldalról mutatta be ezt az egész problémát, amivel egyet lehet érteni. De a televízió híradója után a legnagyobb nézettségű felkonferálás a következőképpen szólt a bevezető mondatok után: "félreértés ne essék, nem a kábítószer mellett szólunk, de ellene sem". Ezt nem lehet kijelenteni! Egy közszolgálati televízió csak és kizárólag a kábítószer-fogyasztás ellen szólhat, árnyaltan bemutatva természetesen a műsorban mindazt, ami ehhez tartozik.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi