DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Azt hiszem, hogy ez a legutóbbi hozzászólás - bár üdítő, hogy legalább színvonalas volt, sok más frázispufogtató és az ellenzéket vádoló hozzászólás mellett -, azt hiszem, nagyon jellemző volt a jelenlegi kormány felfogására; az az álláspont, hogy nekünk kell a fiatalok helyett gondolkodnunk - ami talán egy kicsit összefüggésben van azzal, hogy az önök által nagyon sűrűn emlegetett leendő Sportminisztérium, élén a leendő sportminiszterrel majd mindent megold; az a Sportminisztérium, amelynek leendő helyettes államtitkára egyik első dolga az volt, hogy kijelentse: a kormány kilép a Gyermek- és Ifjúsági Érdekegyeztető Tanácsból.
Sajnos, ebből a törvényjavaslatból is az derül ki, hogy önöket nem nagyon érdekli a társadalom, a szakma véleménye. Itt néhány olyan fajsúlyos hozzászólás hangzott el az ellenzéki pártok oldaláról néhány képviselőtársam részéről, amelyek természetesen nem kaptak választ a másik oldalról, de úgy tűnik, hogy még csak el sem gondolkoztak azon, és inkább egy kicsit poénkodva, néhány valóban hibás megjegyzéssel vitatkoztak ahelyett, hogy azzal próbáltak volna meg vitatkozni, ami ezeknek az általam említett hozzászólásoknak a lényege volt. Utalnék arra az elemzésre, amit Vágvölgyi képviselőtársam vagy Kiss Gábor képviselőtársam elmondott.
Nem az a lényeg, ha valaki szerint a kormánynak egyetlen eszköze az, hogy börtönbe zárjon fiatalokat. Tényleg nem ez az egyetlen eszköz, elhiszem, hogy a jó szándék is megvan. De ne mondják azt - és most már többen mondták -, hogy ez a veszély fönn sem áll, amikor súlyosbítani akarják a fogyasztókra kiszabható büntetést, amikor megszüntetik azt a lehetőséget, hogy eltereljék a büntetést más irányba, ami a jelenlegi szabályok szerint megvan.
Higgyék el, hogy rossz úton járnak, és aki bírálja önöket, az egyébként ugyanúgy utálja, gyűlöli a kábítószert, mint önök, és ezt a jó szándékot higgyék el rólunk! Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi