DR. HELMECZY LÁSZLÓ

Full text search

DR. HELMECZY LÁSZLÓ
DR. HELMECZY LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagy érdeklődéssel hallottam ezen a késői órán Juhász Gábor képviselőtársam felszólalását. Ebben az az érdekesség, hogy a kormány benyújt az én álláspontom szerint jó szándékú javaslatot, és erről a törvényjavaslatról néhány jó mondatot nem lehet hallani ellenzéki oldalról, sőt szélsőségeket lehet hallani. Azért ezekben a kérdésekben általában szakmai felszólalások szoktak elhangzani. Azért a szándékos kábítószer-fogyasztást és a szándékos, kábítószerrel foglalkozó kereskedőnek a cselekményét azért talán ne hasonlítsuk a halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti balesethez! Ezek azért valahol talán jogi alapfogalmak, nem? Azért egy gondatlan bűncselekményt, bármilyen súlyos az eredménye, a szándékossal összevetni a parlamentben még éjfélkor sem nagyon illik - ég akkor sem, ha ez egy kormányjavaslattal van összefüggésben.
Azt sem nagyon illik egy szakmai vitában elmondani, hogy végre ez a javaslat megfogalmazza a csekély és a jelentős mennyiséget. Könyörgöm, elő kell venni a jelenlegi Btk.-t, abban is benne van. Más kérdés, hogy ez a javaslat most már beteszi az LSD-t és a többi kábítószert; beteszi mennyiségi szinten, törvényi szinten akarja szabályozni, nem legfelsőbb bírósági valamiféle állásfoglalás szintjén. Én azt gondolom ez a jogbiztonságot erősíti.
Kétpercesben elég nehéz reagálni a képviselőtársam felvetéseire, hiszen huszon-akárhány percig tartott hozzászólása, de azt gondolom, ha a határértékek bekerülnek egy törvénybe, az mindenképpen a jogbiztonságot segíti elő - ez az egyik dolog. A másik: a kormánynak nyilván valamiféle egészségügyi szaktanácsadói voltak akkor, amikor, mondjuk, a halálos adagot meghatározták. (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét.) Tehát ezek olyan kérdések, amiket nagyon nagy kár, azt gondolom, egy jó szándékú törvényjavaslatnál a kormánynak a nyakára varrni.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi