DR. HELMECZY LÁSZLÓ

Full text search

DR. HELMECZY LÁSZLÓ
DR. HELMECZY LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Megzavart az előbb az óra, de láttam, hogy tulajdonképpen áll. Azért képviselőtársam figyelmét egy-két dologra még fel szeretném hívni.
Nevezetesen elhangzott, hogy másfél éve vannak statisztikai mérések. Úgy tudom, mintha '94-től '98-ig nem a Fidesz-Magyar Polgári Párt és a koalíciós partnerei lettek volna kormányon, és azt gondolom, hogy a drogprobléma nem 1998 júniusában vagy júliusában kezdődött, és nem is a '98-as választásokon. Ha és amennyiben ebben lemaradás van, azt gondolom, hogy nem rajtunk kell számon kérni. A büntetőjogi eszköz, amihez hozzányúlt a kormány, az egyetlen eszköze a drog elleni küzdelemnek, de nem a kizárólagos eszköze. Ezt nem mondja senki, és ezt nem kell nekünk tulajdonítani. Az összes többi eszköz meg fog maradni.
A másik dolog: úgy hangzott el, nagyon jól figyeltem, hogy végre itt az új törvényjavaslat, nagyon pozitív dolog, hogy a jelentős meg a csekély mennyiséget meghatározza. Könyörgöm, ez alapján ítélkeznek ma is, a jelenleg hatályos Btk. szerint. Ezek nem új intézmények! Más kérdés, hogy ebben a körben ez a javaslat valóban szigorításokat tartalmaz. Ezen valóban nem lehet vitatkozni. Azonban arra még fel szeretném hívni a képviselőtársam figyelmét, ami a miniszter asszony expozéjában is elhangzott: teljesen fölösleges folyamatosan a fogyasztóval kapcsolatosan börtönbüntetést emlegetni. Azért fölösleges, mert a képviselőtársam mint szakember ugyanolyan jól tudja, hogy még egy sor egyéb intézkedés, a megrovástól a próbára bocsátásig, a felfüggesztett börtönbüntetésig, létezik addig, amíg az elkövető bekerül és szabadságvesztés büntetést kap. Azt gondolom, hogy ebben sem tudunk egymással vitatkozni, mert egyetértünk.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi