JUHÁSZ GÁBOR

Full text search

JUHÁSZ GÁBOR
JUHÁSZ GÁBOR (MSZP): Ígérem, hogy különben befejezem, de nehéz elmenni ezek mellett szó nélkül, elnök úr.
Az első, amit meg szeretnék jegyezni, hogy a drogprobléma megoldását eszem ágában sincs a Fidesz néhány hónapos kormányán számon kérni; én csak azt kértem számon, hogy ami határozatot a Magyar Országgyűlés hozott, és a kormányra nézve amúgy kötelező - mint ahogy minden kormányra kötelező minden országgyűlés határozata -, azt kellett volna végrehajtani. Ez a Fidesz-kormányra nézve is kötelező egészen addig, míg ez az önök többségi parlamentje nem változtatja meg ezt az országgyűlési határozatot.
Ami a jelenleg hatályos Btk.-t illeti, a csekély és jelentős mennyiség ügyében szeretném elmondani, úgy tudom, hogy ezt egy legfelsőbb bírósági állásfoglalás szabályozza ma, és éppen a jogbiztonságot szolgálta, mert különben el is mondtam a hozzászólásomban, hogy ezt a törvény szabályozza, mert így nem fordulhat elő, ami a legfelsőbb bírósági állásfoglalással különben előfordulhat - amely nem minden bíróra nézve kötelező, hanem ajánlás -, hogy két különböző bíróság adott esetben két különböző ítéletet szabhat ki.
Ami pedig a börtönbüntetés emlegetését illeti, nézze: tízszer jobb erről sokat beszélni itt, a parlamentben, mint egyszer egy gyereket különben többé-kevésbé ártatlanul bezárni a börtönbe. Ha például két kiskorú gyerek kábítószert cserél az iskolában, tehát minősített eset, 2-8 évig terjedő szabadságvesztést lehet rá kiszabni, ha ebben az esetben ön azt mondja, hogy nem fog börtönbe kerülni ez a fiatal, akkor, úgy gondolom, ön sem tanulmányozta kellőképpen azt a javaslatot, amelynek éppen támogatására igyekszik engem rábírni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi