RUCHTI RÓBERT

Full text search

RUCHTI RÓBERT
RUCHTI RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy így hajnal felé tartva röviden szóljak. Igaztalanok - és szerintem a jelenlegi napirendről a figyelem elterelését szolgálják - azok az ellenzéki állítások, amelyek azt próbálják érzékeltetni, hogy a jelenlegi kormány csupán a Btk. módosításával akarja kezelni a drogkérdést az országban. Szó sincs erről!
Egyébként, ha a jövő évi költségvetés tételeit nézzük, a megelőzésre és a rehabilitációra szánt összegek felfedezhetők ebben, és alátámasztják az állításomat. Amiről tárgyalunk, az ráadásul nem is drogtörvény, hanem a bűnözés visszaszorítását elősegítő törvénycsomag. Vallom ugyanakkor, hogy a kábítószer-fogyasztás nem az emberi szabadságjogok eleme, és nem magánügy, hanem testet, lelket, családot, közösséget nyomorító, társadalomellenes magatartás. Egy magára valamit adó, felelősen gondolkodó kormány - úgy gondolom - normális magatartása az, hogy az ilyen viselkedést elmarasztalja. A fogyasztók nagy számáról szólva pedig valami nem attól válik törvényessé vagy helyessé, mert sokan csinálják. Elég baj ez nekünk!
A riasztó számadatok hosszú évek állami tehetetlenségéről tanúskodnak. Ha komolyan gondoljuk a szervezett bűnözés visszaszorítását, a kábítószer-maffia likvidálását, a kiskapukat nem hagyhatjuk nyitva. Meggyőződésem, hogy e téren eredmény a kábítószer-előállítók, -csempészek, -kereskedők elrettentő büntetésén túl csak a fogyasztópiac egyidejű beszűkítésétől várható.
Végezetül egy bírósági okmány és egy kőbe vésett felirat között nem csupán az időtállóság a különbség, hanem az, hogy az "élt 18 évet" mementó már soha többé jóvá nem tehető.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi