ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Országgyűlés! A kormány több előterjesztés sürgős tárgyalásbavételét kérte, így most ezekről határozunk.
(17.10)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a külföldiek önálló vállalkozóként történő gazdasági célú letelepedéséről szóló T/457. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalását. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 212 igen, 94 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalását elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Nemzeti Biztonsági Felügyeletről szóló T/459. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 218 igen, 95 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalását elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény módosítását kezdeményező T/460. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 218 igen, 96 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalását elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal egyes feladatairól szóló T/458. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 196 igen, 118 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalását elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Fenyvessy Zoltán képviselő úr, MIÉP, sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi XXXIII. törvény módosításáról és az 1990. évi országgyűlési választásokon minősített pártok részére központi székház juttatásáról szóló 1990. évi XLIV. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslatát. Megkérdezem Fenyvessy Zoltán képviselő urat, kívánja-e a sürgősséget indokolni. (Dr. Fenyvessy Zoltán: Nem.) Nem kívánja, köszönjük. Felhívom figyelmüket, hogy a törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételéhez az alkotmány 63. § (3) bekezdése értelmében a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a fenti T/374. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét elfogadja-e. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 206 igen, 59 nem szavazattal, 53 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét nem fogadta el - nincs meg a kétharmad.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi