DR. KELEMEN ANDRÁS

Full text search

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Egy októberi felszólalásomban megkérdeztem a tisztelt egészségügyi miniszter úrtól, hogy el kell-e szakadnia a Fejér megye északi részén levő településeknek a megyétől a betegellátás érdekében. Akkor az utazási utalvány kapcsán merült fel a kérdés, és azt sikerült törvénymódosítással megoldanunk. Ezt az alkalmat is megragadom, hogy megköszönjem ebben miniszter úr segítségét.
Hogy nem a levegőbe beszéltem akkor, amikor elszakadást emlegettem, azt bizonyítja a tény, hogy a hét végi futárpostával kézhez kaptam a H/446. számú országgyűlési határozati javaslatot, mely az egyik érintett község, Szárliget Fejér megyétől Komárom-Esztergom megyéhez történő csatolásáról szól. Orvosi ellátás szempontjából sem közömbös ez, például a szomszédos Szár és Újbarok községgel eddig közös a gyermek- és fogorvosi ellátás itt, de ennél jelentősebb a tény, hogy az elszakadás melletti indokok között a következőt olvashatjuk: "A Székesfehérvárról történő mentőellátás a nagy távolság miatt nem biztonságos."
Ha az ember a térképre néz, nyilvánvalónak látszik, hogy nem is Székesfehérvárról kellene küldeni Szárligetre a mentőt, hanem Bicskéről. Igen ám, de a bicskei mentőállomás a létszámhiánya miatt nem tudta teljesíteni a kivonulóórákat! Fejér megyében a létszámhiány főleg az alacsony bérszínvonal miatt nem szüntethető meg; Bicskén például 1997-ben a szervezet a kivonuló 25 110 mentőgépkocsi-órából 1702 órát betegség, 4170 órát létszámhiány miatt nem teljesíthetett. Ez azt jelenti, hogy a teljesíthető túlórák kihasználása ellenére folyamatosan hiányzik két mentőápoló és több mint egy gépkocsivezető teljes munkája.
A panasz most Szárliget elszakadása kapcsán fogalmazódott meg részemről, de a kérdést felteszik a Bicske környéki összes falu lakói: lát-e lehetőséget a miniszter úr a bérnövelésre, valamint a kért létszám-kiegészítésre a mentőszolgálatnál?
Várom válaszát. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi