ENDRE SÁNDOR

Full text search

ENDRE SÁNDOR
ENDRE SÁNDOR (Fidesz): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A kecskeméti Szentháromság-kápolna a Bács-Kiskun Megyei Vagyonátadó Bizottság határozata alapján könyvtári funkcióval került 1992-ben a Bács-Kiskun megyei önkormányzat tulajdonába. Az új megyei könyvtár megépítésével az épület könyvtári funkciója megszűnt. A kecskeméti római katolikus főplébánia kezdeményezésére a Bács-Kiskun megyei közgyűlés úgy határozott, hogy az ingatlant egyházi tulajdonba adja azzal, hogy a főplébánia abban az épületben eredeti szakrális funkcióját állítja vissza.
A XVIII. század elején épült kápolna műemléki védettség alatt áll, melynek elidegenítéséhez az 1991. évi XXX. törvény 3. § (4) bekezdése értelmében miniszteri hozzájárulás szükséges. Ez év május 20-án a Bács-Kiskun megyei önkormányzat kérte az illetékes szakminisztériumot, hogy járuljon hozzá az épület tulajdonjogának átruházásához.
Tisztelt Államtitkár Úr! A Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnökeként e helyről is kérem, hogy a Szentháromság-kápolna visszaadásához szükséges hozzájárulás mihamarabb megszülessen.
Mindezeken túl mint országgyűlési képviselő meg kell kérdeznem: mit kíván tenni a minisztérium annak érdekében, hogy a jövőben az ilyen és ehhez hasonló ügyek gyorsabban elintézést nyerjenek?
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi