IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT

Full text search

IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT
IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Alkotmánybíróság legutóbbi határozata megnyitotta az utat a magyar abortuszkérdés erkölcsi alapon álló és ugyanakkor törvényes és józan megfontolásokon alapuló megoldása előtt. Ez az út egyelőre még keskeny; a magyarságnak, mint drámaian fogyatkozó népnek, amelyet ebben a században két világháború tizedelt meg s amelynek Trianon után '56-os forradalmának és szabadságharcának leverését és gyilkosságokban tobzódó megtorlását is el kellett viselnie, mindezekből következően fogyatkozóban van az életereje.
Mi, magyarok nem mondhatjuk, hogy a népesség fogyása a civilizációval járó világjelenség, mert a világtörténelemben békeidőben egyedülálló mértékű fogyás és a nemzet korfájának eltorzulása bennünket azzal fenyeget, hogy a magyarság belátható időn belül alárendeltségbe kerül saját hazájában. A fogyatkozás egyik oka az, hogy Magyarországon évente iszonyúan sok, erkölcsileg, egészségügyileg és szociálisan is indokolatlan abortuszt végeznek el - pontosabban: emberi magzatot ölnek meg az anya méhében. A művi vetélés korlátlanságának társadalmi feltételeit évtizedek óta az a liberálisnak mondott, valójában emberellenes és nemzetpusztító tájékoztatási, oktatási, nevelési és kulturális terror teremti meg, amelyik 1945 óta nehezedik rá a magyarságra. Az erkölcsrombolás, a nemzeti felelőtlenség hirdetése, az önző, a közösséget semmibe vevő életformák és magatartások dicsőítése, reklámozása, társulva bizonyos feminista körök erőszakos csörtetésével, semmi által nem korlátozható emberi joggá növeli fel a nő jogát a korlátlan abortáláshoz.
Ez azonban korlát nélkül torz állapot. Az ember, férfi és nő jogait, maga fölötti rendelkezésének szabadságát mi is elismerjük. Ezzel párhuzamosan azonban a nemzet, a közösség egyénnel szemben támasztott igényeinek, elemi szükségleteinek is érvényesülnie kell.
(9.20)
A korlátlan énkultusz nemzetek, kultúrák kipusztulásához vezet. Az életet mindannyian kapjuk - Istentől. Minden emberi közösség elsőrendű, természet adta érdeke, hogy fennmaradjon. Minden ember számára fennáll a kötelezettség, ha egészséges, hogy a kapott életet továbbadja, hogy a nép fennmaradásában részt vállaljon. Ezért annak, aki ebből kivonja magát, és ugyanakkor életkörülményei és egészségi állapota ezt nem indokolják, annak tartozása keletkezik a közösséggel szemben. Ezt az adósságot valamiképpen vissza kell téríteni. Ez a visszatérítés azonban csak akkor lehetséges, ha az állam olyan körülményeket teremt mindenki számára, amelyben a családalapítás és a gyermeknevelés nem terhet, hanem számtalan előnyt is és biztonságos életet jelent. (Közbeszólás az SZDSZ padsoraiból: Jaj!)
Ebből a támogatási rendszerből a szülői szerepre magányosan vállalkozó nők sem maradhatnak ki. A MIÉP "Nemzetépítő állam" című programjában elsőként fogalmazta meg és mind a mai napig szorgalmazza is a főállású anyaság intézményének kiépítését és bevezetését. Most az Országgyűlésnek módjában áll a magyar társadalom életszükségleteinek valóban megfelelő törvényt, erkölcsileg is megtisztított, valóban magzatvédelmi törvényt alkotnia. Reméljük, hogy nem azok fogják a törvénymódosítást előkészíteni, akik a törvényt készítették elő, mely azóta alkotmányellenesnek bizonyult.
Mindent meg kell tennünk azért, hogy felvilágosítással, az erkölcsi értékek felmutatásával, példamutatással, szemléletváltással mielőtt megszabadulhassunk a gulyáskommunizmus, majd a szociálliberalizmus idején ránk borított erkölcsi nihilizmustól. Az abortusztól végérvényesen természetesen nem tiltás útján, hanem erkölcsi megtisztulással szabadulhatunk meg. De a tiltás elengedhetetlen előfeltétele ennek az erkölcsi-etikai megújulásnak. Ha majd a többség a közerkölcsbe súlyosan beleütköző cselekedetnek tartja egy magzat életének kioltását, és közben az állam mindent megtesz azért, hogy a fiatal életek egymásra találhassanak és az új életet vállalhassák, akkor majd minden tiltás nélkül is el lehet már érni a mostani magzathalálszám tizedére csökkenését és a születések számának emelkedését.
A magyar nemzet fennmaradásának előfeltétele az az erkölcsi megújulás, amely a nemzetbe tartozás jogainak és kötelezettségeinek együttes tiszteletben tartását tartja szem előtt. Társadalmunknak meg kell szabadulnia a liberális, kozmopolita erkölcsi terrortól, a felelőtlenség kultuszának terjesztőitől, a gyilkosság és a kábítószer hamis profétáitól. És akkor elérkezhet az az idő, amikor - Illyés Gyula szavával - nem eltakart csempészáruként fog megérkezni erre a világra a bennszülötté tett magyar, hanem egy ezeréves államalkotó nemzet megbecsült fiaként, leányaként, a minden kritérium szerinti magyar állam gondoskodása következtében.
Köszönöm. (Taps a MIÉP és az FKGP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi