DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Asszony! Úgy gondolom, hogy ön néhány brosúrával elmaradhatott, amikor ezt a kérdést feltette, ugyanis a saját pártja és annak szövetségese mint kormányerő gyakorlatával kapcsolatos kérdést tett fel.
Emlékeztetném önt arra, hogy az ön pártvezére, pártelnöke, Kuncze Gábor a saját testvérének, Kuncze Magdolnának adta át az egész könyvterjesztést, és ez óriási felháborodást váltott ki annak idején az országban. (Zaj az SZDSZ padsoraiban.) De emlékeztethetném önt arra, hogy Kovács Ágnesnek, Kovács László feleségének ugyanilyen kinevezése történt meg - hogy az ön szóhasználatával éljek -, vagy folytathatnám Szili Katalin rokonságával a sort; de természetesen tudok még neveket mondani. (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.) Ha ön, kérem, ilyen gyakorlatra hivatkozik, akkor a saját pártjának gyakorlatára hivatkozik.
Egyebekben, ami a Malév igazgatótanácsi tagságát illeti, szeretném önt tájékoztatni arról, hogy nekem nincs kinevezési jogköröm, én kinevezési gyakorlatot ennek következtében soha nem folytathattam. Tény az, hogy amikor hónapokkal ezelőtt megkérdeztek a Malévban - tekintettel arra, hogy a Malév vezetésében bent maradt egy volt MSZP-s, jelentős személyiség - hogy mi az álláspontunk, azt mondottuk, hogy ezzel nem tudunk egyetérteni, és én kétségkívül javasoltam oda Hingyi Beatrixot, aki - amint azt már több alkalommal elmondottam - a Galileo-programot tizenkét évig tanította a Malévnál, és édesanyja is a Malév jelenlegi vezető gárdájának tekintélyes részét tanította.
Ebből fakadóan tehát az ő igazgatótanácsi tagságának akadálya nem lehetett, már csak azért sem, mert - ne haragudjon, ismételten felhívnám rá a figyelmét - 2,5 milliárd forintot meghaladó veszteség van a Malévnál. A Malévnál bizony elherdálták a magyar nép pénzét, ezért oda kell egy olyan igazgatótanács, amely ezt az állapotot felszámolja, amely nem engedi meg a magyar nép vagyonának elherdálását.
Ami a Szerencsejáték Rt.-vel kapcsolatos megjegyzését illeti, kérem, az ön által említett névvel kapcsolatban nem találkoztam azzal, hogy oda ilyen megbízás történt volna, amit egyébként nem zárok ki, csak semmi közöm hozzá, ha ilyen van.
De legyen szabad önnek egy nevet megemlítenem, amelyről önnek tudnia kellene, és épp az előbb tisztáztam ezt az ügyet: Avarkeszi Dezsőné, az MSZP volt államtitkárának felesége volt ennek az igazgatótanácsi vagy felügyelőbizottsági tagja - tehát ne kenjen ön mindent a jelenlegi kormánykoalícióra!
Végül a Concordiával kapcsolatos megjegyzését illetően hadd tájékoztassam ismételten a Házat: a Concordia volt vezetését le kellett váltani, és új vezetőséget kellett a rendszerváltoztatás következtében oda jelölni. (Felzúdulás az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.) Én nem ismerem azt a személyt, aki oda kinevezésre került, tehát valótlan az ön azon állítása, hogy az én keresztlányom (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) lenne, noha nagyon szívesen elfogadnám, mert úgy gondolom, hogy olyan a külleme, hogy akár a keresztlányom is lehetne - sajnos, nem az, nagyon sajnálom. (Derültség és taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi