CSEH SÁNDOR

Full text search

CSEH SÁNDOR
CSEH SÁNDOR (MIÉP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A mai napon, amikor a történelem ismételten emlékezni kényszerít bennünket, amikor talán egy kicsit érzékenyebbek is vagyunk, mint más napokon, amikor a kegyelet könnyeit törölgetjük, valami ismételten félelmet, riadalmat keltett bennünk. Amikor porladó mártírjaink, hősi halottjaink sírjánál jut eszünkbe, hogy a magyar parlamentnek törvényt illenék alkotni, hogy '56 elesettjei a nemzet hősi halottjainak legyenek tekinthetők, hogy özvegyeik hadiözvegyekké, árváik hadiárvákká legyenek minősíthetők, hogy a szabadságharc meghurcolt, megnyomorodott hősei hadirokkantakká legyenek minősíthetők, és a nemzet valamilyen módon törvényesen tudjon a megszenvedett keservekért kárpótlást nyújtani számukra, azon kell tipródnunk, hogy rend, béke, nyugalom vagy újabb fenyegetett bizonytalanság határozza meg eljövendő éveinket.
Kezembe került a szocialista Kispest című kerületi újság, mely az MSZP kispesti szervezetének lapja, melynek - szomorú - felelős kiadója Burány Sándor országgyűlési képviselő úr. Az újság 2. oldalán azt olvashatjuk, hogy a harmadik szabadon választott magyar kormány "hazug, vádaskodó, szedett-vedett", a miniszterelnök "kis mitugrász", az egyik miniszter "dilis", a kormány egyik koalíciós pártja "levitézlett bagázs", a magyar parlament egyik pártjának frakcióvezetője "fasiszta", akikkel az MSZP "túl finoman bánik a parlamentben. Ezekkel csak keményen lehet beszélni, és támadni kell őket" - biztat a szerző.
Kérdezem illendő tisztelettel és annak reményében, hogy megnyugtató választ kapunk: van-e jogi, erkölcsi, etikai megoldás, vagy tényleg szükség lenne a lex Pokolra?
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi