DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Full text search

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR környezetvédelmi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kérdésben szereplő öt település - Dóc, Baks, Pusztaszer, Ópusztaszer és Sándorfalva - közigazgatási területének jelentős hányadát az Országos Természetvédelmi Hivatal elnöke még 1976-ban helyezte természetvédelmi oltalom alá. A védetté nyilvánítás megfelelt a jogszabályok előírásainak, az érintettekkel a szükséges egyeztetési eljárást lefolytatták, a tervezett védelmi előírásokkal azok egyetértettek.
Ami a terület védetté nyilvánításának felülvizsgálatát illeti, tájékoztatom a tisztelt képviselő urat, hogy az már 1986-ban megtörtént; ekkor Dócon és Sándorfalván több tucat ingatlan védetté minősítésének megszüntetésére került sor. Szeretném megjegyezni, hogy a természetvédelmi oltalom valamennyi magyar település számára különleges státuszt jelent, mely az adott közösség számára is járhat ma még nem kellően kiaknázott előnyökkel. A természetvédelmi hatóságok gyakorlatában egyébként ismereteim szerint nem fordult elő olyan eset, ahol a védelem érdekei és a település fejlődésének céljai a jogszabályok keretei között nem voltak összeegyeztethetők.
Ehhez még hozzátenném, képviselő úr is tudja, hogy munkatársaimmal kétszer is elutaztam a helyszínre. A problémákat megvizsgáltuk, amiben lehetett, orvoslást eszközöltem, és további intézkedéseket is tettem.
Kérem válaszom elfogadását. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi