VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Engedjék meg, hogy választókerületem, Csongrád megye öt településének lakossága érdekében forduljak önhöz a védetté nyilvánított területek természetvédelmi minősítésének felülvizsgálata tárgyában.
Dóc, Sándorfalva, Baks, Pusztaszer, Ópusztaszer polgármesterei már 1995 májusában kérelemmel fordultak az akkori miniszter úrhoz ügyükkel, melyre érdemi választ a mai napig nem kaptak. A fent nevezett települések területeit a jogszabályként ki sem hirdetett és annak nem tekinthető, az Országos Természetvédelmi Hivatal 1/1976/4. számú határozata természetvédelmi területté nyilvánította, és ezen határozattal a környékben lévő legelők, szántók, szőlők, gyümölcsösök, de a belterületi lakóépületek is védett területek lettek. Az ezt követően megjelent jogszabályok szerint a községek belterületét tilos védetté nyilvánítani. Közel 13 ezer ember mérgelődik azon, hogy számtalan ügyben a természetvédelmi szakhatósággal kell egyeztetni. Sok bosszúságot okoz a fennálló helyzet, mely a települések fejlődését is akadályozza.
A helyi önkormányzatok - de jómagam is - szükségesnek tartják és kérik, hogy a térség pontosan meghatározott része természetvédelmi szempontból védett legyen; a védetté nyilvánítás alól mentesüljenek a belterületek, utak; az intézkedés vegye figyelembe az önkormányzatok érdekeit, az okszerű gazdálkodás elveit, valamint a természetvédelem érdekeit egyaránt.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdésem: mikorra várható a korábban védett területek természetvédelmi minősítésének felülvizsgálata azok indokoltsága szempontjából, valamint a törvényes egyeztetés?
Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi