ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala.
Az előterjesztést T/46. számon, a honvédelmi bizottság ajánlásait pedig T/46/5. és 12. számokon kapták kézhez.
Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem önöket, hogy a miniszteri zárszó már korábbi ülésünkön elhangzott, így most csak a határozathozatalokra kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő a kiegészítő ajánlás 5. pontjában szereplő módosító javaslatot támogatja. Először erről határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő és a honvédelmi bizottság által is támogatott módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatot 282 igen, 2 nem, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 1. és a kiegészítő ajánlás 1. pontjaiban szereplő indítványok alternatív tartalmú rendelkezéssel kívánják kiegészíteni a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 10. §-át. Az indítványok szerint egyösszegű térítésre jogosultak azok a hadiárvák is, akik erre vonatkozó kérelmüket korábban nem terjesztették elő. A két javaslat a jogosultság bizonyításának eltérő módjait határozza meg.
Először Lentner Csaba indítványáról határozunk az ajánlás 1. pontja szerint. A bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 26 igen, 243 nem, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Dán János javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 1. pontja szerint. A bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 igen, 214 nem, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 10. §-a (4) bekezdésében szereplő volt hadiárva, hadigyámolt, valamint hadigondozott családtag fogalmának kiegészítésére négy módosító indítvány érkezett. Az indítványok szerint volt hadiárvának, hadigyámoltnak, valamint hadigondozott családtagnak számít az is, aki bizonyítani tudja korábbi jogosultságát. Az ajánlás 2., a kiegészítő ajánlás 2. és 3. pontjai alternatív javaslatokat tartalmaznak, míg az ajánlás 3. pontja mellett a kiegészítő ajánlás 2. és 3. pontjai elfogadhatóak.
Elsőként az ajánlás 2. pontjában szereplő indítványról határozunk, amelyet Hargitai János terjesztett elő. A javaslat elfogadása magában foglalja az ajánlás 3. pontjában szereplő indítványt. A honvédelmi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen, 216 nem, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az ajánlás 3. pontját teszem fel szavazásra Wekler Ferenc, Mádai Péter és Jauernik István indítványa alapján. A bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igen, 167 nem, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 2. pontját teszem fel szavazásra. Ebben Göndör István a fogalom kiegészítésén túl azt indítványozza, hogy a kormány a kifizetéseket 2001. december 31-éig teljesítse. A bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 igen, 171 nem, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Jauernik István, Tokár István és Mádai Péter javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 3. pontja szerint. A bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 igen, 158 nem, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 4. pontjában Jauernik István és más képviselők a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 10. §-át új bekezdéssel kívánják kiegészíteni. Javaslatukban az egyösszegű térítés iránti kérelem benyújtásának határidejét állapítják meg. A bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 120 igen, 172 nem, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek észrevétele ezzel kapcsolatban. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi