DR. FODOR GÁBOR

Full text search

DR. FODOR GÁBOR
DR. FODOR GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Amit ön profiltisztításnak nevezett, azt hiszem, az másképpen is megfogalmazható. A választ hallgatva bennem némi aggodalom merült fel, mert én egyértelműen úgy látom a helyzetet, hogy itt a Környezetvédelmi Minisztériumnak egyfajta gyengüléséről van szó. Az önmagában dicséretes törekvés lenne, ha a bürokrácia leépítésére fordítana a kormány erőfeszítéseket - mondjuk, általában csökkentené a minisztériumi létszámokat -, de itt arról van szó, hogy az egyik helyen csökken, a másiknál pedig növekszik, magyarul az egyik minisztérium - ismerjük jól az államigazgatás mechanizmusait, sajátosságait - veszít a befolyásából, csökken a létszáma, egy másik minisztérium pedig növekszik, gyarapodik a befolyása.
Ezek a problémák gondot jelentenek, ha egyfajta koalíciós megállapodás keretein belül rendeződnek el. Itt elsősorban a szakmai szempontoknak kellene dominálni. Az aggodalom továbbra is jogos, hogy itt valóban szakmai szempontok és szakmai érvek is közrejátszottak-e ebben az átcsoportosításban. Nem beszélve arról, hogy az újsághírek arról is szólnak, hogy a helyi területi környezetvédelmi felügyelőségeket is érinti ez a változtatás, hiszen az előbb már említett újsághírek a Tiszántúli Környezetvédelmi Felügyelőségről, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrzési Társaságról is beszélnek, amelyeknek az élén a lendület hevében egyúttal ugyancsak változások történtek.
Államtitkár úrtól tehát arra is választ szeretnék kapni, hogy valóban folytatódik-e ez a folyamat személycserékben is területi szinten.
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi