VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Köszönöm a kérdését, mert azt hiszem, módom van rá, hogy néhány félreértést eloszlassak.
Először is szeretném tájékoztatni a tisztelt Országgyűlést arról, hogy a hálózatfejlesztési hozzájárulásnak jelenleg is csak az egyik köre az, amelyik mentes az áfa alól, egészen pontosan a gáz- és a villamosenergia- hálózatfejlesztési hozzájárulás. Szeretném elmondani azt is, hogy ez a megkülönböztetés 1998. január 1-jétől lépett életbe, amikor is a gázszolgáltatásról és a villamosenergia-szolgáltatásról szóló törvények visszamenőleges hatállyal megadták ezt a kedvezményt, tehát 1997. december 31-ig a teljes hálózatfejlesztési hozzájárulás minden területre áfaköteles volt.
Ez a szolgáltatás, ez a mentesség ma sem terjed ki a víz- és csatorna-, a telefonszolgáltatásra és egyéb fejlesztésekre, tehát most is csak nagyon szűk körre vonatkozik az a fajta mentesség, ami, mondom, január 1-jétől lépett életbe.
Szeretném elmondani azt is, hogy információink szerint ez az életbe léptetés is ideiglenes, átmeneti jellegű volt, tehát az előző kormány is tervezte azt, hogy ezt a kedvezményt egy szűk időtartamra bocsátja rendelkezésre. Ehhez az is hozzátartozik, hogy a mentesített körben is csak azokra a hálózatfejlesztésekre vonatkozott ez a mentesség, amelyeket maguk a szolgáltatók végeztek el, tehát nem lehetett bárki. Tehát azt tudom még egyszer megismételni, hogy mivel ez kivételes lehetőség volt, a kormány most arra tett javaslatot, hogy állítódjék vissza az az állapot, amelyik 1997. december 31-ig fennállt - ezt nyújtottuk be a tisztelt Országgyűlés elé. Mód és lehetőség van arra valamennyi képviselő asszony és úr számára, hogy ehhez módosító indítványt nyújtson be, és ha ezt a módosítást az Országgyűlés többsége támogatja, akkor a jelenlegi állapot maradjon fenn.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi