KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az ajánlás 10. pontjában a valorizáció mértékére vonatkozóan fogalmaztam meg javaslatot. Szeretnék ezzel kapcsolatban még néhány gondolatot ismételten elmondani, bár a dolog lényegét az általános vitában már elmondtuk. Emlékeztettük a kormányt arra, hogy az elmúlt két évben már a prognosztizált infláció 70-80 százalékos mértékéig valorizált az előző kormány.
Miután az elmúlt napokban már többször hallottunk véleményt a tekintetben, hogy talán egy számjegyű lesz jövő évben az infláció, különösen érthetetlen, hogy miért ragaszkodik a kormány ilyen magas, 13 százalék körüli valorizációhoz. Erre vonatkozóan nem is hallottunk semmiféle érvet sem a kormány, sem a kormánypárti képviselők részéről. Tulajdonképpen az ilyen nagymértékű emeléssel sem a termelők, sem a forgalmazók nem igazán értenek egyet abból a megfontolásból, amit államtitkár úr teljes joggal az elmúlt évben a vita kapcsán már elmondott, hogy minden ilyen jellegű adóemelés az értékesítést jelentősen visszaveti, különösen az év első hónapjaiban, amikor az időjárás sem segíti elő a közlekedést. Az év eleje mindig nehezen indul a szénhidrogének, jövedéki termékek értékesítése terén.
Azt javaslom, fontolják meg még egyszer, hogy indokolt-e ilyen magas valorizáció vagy esetleg lehet mégiscsak támogatni azt az alacsonyabb mértékű javaslatot, amelyet én a 10. pontban javasoltam. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi