ANTALÓCZY ATTILA

Full text search

ANTALÓCZY ATTILA
ANTALÓCZY ATTILA (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Nem akartam ebben a vitában részt venni, mert kollégám, képviselőtársam, Nikolits István, akivel számos módosító javaslatot adtunk be közösen, tárgyszerűen elmondta mindazt, amit ezzel kapcsolatosan mi gondoltunk.
(21.10)
De itt néhány minősítő megjegyzés hangzott el, és ezekhez muszáj megjegyzéseket fűznöm. Kosztolányi képviselőtársamra gondolok itt, aki többször elmondta - korábban mások is, de ő most külön elmondta -, hogy mi ezt a vizsgálóbizottságot, egyáltalán a vizsgálatot mindenképpen szeretnénk elkerülni, és nem akarjuk. Nem erről van szó! Az általános vitában is nagyon határozottan elhangzott, hogy mi nem a vizsgálat ellen vagyunk, sőt azt gondolom, most már, ebben a politikai helyzetben egy korrekt vizsgálat elemi érdekünk. De sajnos, amennyiben a javaslat eredeti állapotában kerül elfogadásra, akkor a vizsgálat tárgya sem az lesz, ami megítélésünk szerint lehetővé tenné, hogy arról szóljon ez a vizsgálat, amiről szólnia kellene, tudniillik a javaslat az elejétől a végéig feltételez, megelőlegez és minősít dolgokat. Ezt nem tartom korrektnek! Elnézést, hogy ezt most így szóvá tettem, de akkor minden körülmények között maradjunk a tárgynál.
Ezt elmondtuk az előzetes bizottsági vitákon is, és azt gondolom, a sajtóban is ugyanez volt a véleményünk, valamint az általános vitában is, de ne tessék a mi gondolkodásunkat vagy magatartásunkat aktuálpolitikai szempontok szerint magyarázni! Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi