DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm szépen, alelnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A két ellenzéki képviselőtársam felszólalására szeretnék röviden reagálni, talán a két perc elegendő is lesz.
Azt hiszem, teljesen értelmetlen azon vitatkozni, hogy be kell-e tartani a Házszabály 34. § (2) bekezdésében foglaltakat. Bauer úr úgy mondta, ő nem gondolta, hogy meg lehet sérteni, Nikolits úr azt mondta, hogy tudatosan sértették meg javaslataikkal ezeket a szabályokat. Azt hiszem, ez nem előremutató dolog, hogy ilyen precedenst vagy ilyen szokásjogot vezetnénk be a magyar parlamentben, hogy a Házszabály rendelkezéseivel nyilvánvalóan ellentétes indítványokat módosításként be kellene adni.
Ami viszont az érdemi módosításokat illeti, bizottsági munkám során már többször meggyőződtem arról, hogy az ellenzéknek komoly problémája van a 68. § (3) bekezdésével, ami annyit mond, hogy "a bizottsági tagok kétötödének kérésére a bizottság meghallgatást tart". Nem ezt akarom kifejteni, csak arra szeretnék utalni, hogy Bauer úr ezt is tovább hígítaná vagy módosítaná vagy változtatná, s most egyenesen egyharmadra emelné fel ezt a minoritást, aminek alapján gyakorlatilag a mindenkori kisebbség egypár képviselőjének elképzelése valósulna meg egy vizsgálóbizottságban.
Szerintem erre, Bauer képviselőtársam, egyáltalán nincs szükség! Mert ön abból indul ki, hogy ezt a bizottságot nem korrektül fogják vezetni, félreviszik a vizsgálatokat. Tehát gyakorlatilag ön csak abban bízik, hogy kizárólagosan az ellenzéki egyharmad az, amely komolyan arra fog törekedni, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, illetve eredményesen fejezze be a vizsgálatokat. (Vancsik Zoltán: Ez nyilvánvaló!)
Ugyanez a helyzet Nikolits úr javaslatánál is. Kérem szépen, egy rémképe van - pillanatnyilag független képviselő Kupa Mihály van a parlamentben. Vancsik úr kilép a frakciójukból - bár ne tegye! -, másnap függetlennek titulálja magát, Kupa úr nem vállalja, Vancsik úr máris a bizottság elnöke. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő lejártát.)
Remélem, ezzel a példával jól tudom érzékeltetni, milyen nonszensz az, hogy független képviselőre bízzuk a bizottság vezetését akkor, amikor annak egy szál képviselője van jelenleg a parlamentben.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi