DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm szépen, alelnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Vancsik úr kérdezett, ezért válaszolok: a Házszabályt mindenkinek be kell tartani. (Vancsik Zoltán: Köszönöm.) Ez az első válasz.
A második válasz: valóban érzékelhető, hogy önök ezzel a kétharmados bizottsági meghallgatással vagy nincsenek kibékülve, vagy egyszerűen nem értik e jogintézmény lényegét. Úgyhogy kár összekeverni az előbb mondottakat azzal, hogy mit jelent a meghallgatásra való megjelenés vagy meg nem jelenés. Én arra utaltam, hogy a kétharmadot - ami jó valamire vagy nem jó valamire - kár megemelni egyharmados arányra, mert tovább lazítja a bizottságokban követendő konszenzusos munka biztosítékait.
Ha "a" független képviselőről beszélünk, akkor "a" három előterjesztésről beszélhetünk, "a" három bizottság felállításáról. Nikolits úr, az nem képtelenség, hogy független képviselőként Kupa úr mind a három bizottságban tevékenykedjen! De az képtelenség, hogy mind a három bizottságnak elnöke legyen, és ezt végigvigye, mert akkor nem lesz ideje egyéb parlamenti munkára! Nyilvánvaló ugyanis, hogy ha az egyiknek "a" független képviselő az elnöke, akkor a másik kettőnek is az kell hogy legyen, mert ez a három dolog gyakorlatilag igencsak összefügg egymással. Ezek a vizsgálóbizottságok nagyrészt politikai színezetű vizsgálatokat fognak folytatni, ami nagyon sajnálatos, mert tényfeltáró vizsgálatokról lett volna szó.
Bauer képviselő úrnak csak annyit szeretnék mondani: ő úgy gondolja, hogy majd nagyon sokat tesz azért, hogy a bizottságok működőképességét létrehozza, de az indítványai mögött inkább azt látom, hogy el kívánja érni, hogy az SZDSZ-MSZP résztvevői megakadályozzák e bizottságok eredményes munkálatait azzal (Vancsik Zoltán: Ez jó!), hogy az egyharmados szavazataikkal obstruáljanak és sorozatosan tönkretegyenek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) minden olyan eredményt, amely nagyon hamar és nagyon gyorsan elérhető lenne.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi