VANCSIK ZOLTÁN

Full text search

VANCSIK ZOLTÁN
VANCSIK ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, tisztelt elnök asszony. Kosztolányi úrnak szeretném idézni a 34. § (2) bekezdését. Jól hallottam, önnek az a véleménye, hogy be kell tartani ezt a szabályt? Mert ha jól hallottam, akkor erre szeretnék visszatérni egy hozzászólásomban, és feltenni azt a kérdést: ez csak egyedül önre vonatkozik vagy a Fidesz-frakció tagjaira is? Ha esetleg két percben még szólni fog, akkor nagyon szépen kérem, válaszolja meg nekem ezt a kérdést, mielőtt megteszem a rendes felszólalásomat. Még egyszer: ez csak önre vonatkozik-e vagy a teljes frakcióra?
Ami a 68. §-t illeti, a kétötödöt: a tisztelt képviselőtársam a fiatal demokraták között ül, nem egy koros ember, de nem is fiatal, de feltétlenül demokrata - ezt elismerem. A fiúk szeretnek futballozni, maga a miniszterelnök úr is imád futballozni. Meg kellene tőle kérdezni, hogy mi a les. Ön állandóan lesre fut! Azt mondja, hogy a 68. § (3) bekezdése szerint "a bizottsági tagok kétötödének kérésére a bizottság meghallgatást tart". Ön a nemzetbiztonsági bizottság tagja. Tisztelettel kérdezem öntől: betartja ön ezt a szabályt? Orbán Viktor miniszterelnök úr a nemzetbiztonsági bizottság ülésén e paragrafus értelmében vajon köteles megjelenni vagy nem köteles megjelenni? Hogyan tetszik ezt értékelni ebben a vonatkozásban vagy ebben a dimenzióban, ha most egész másról tetszik itt papolni nekünk? Jó lenne, ha ezt megvilágítaná, mert rettenetesen érdekelne az ügy!
Ami a MIÉP-et illeti, ha van még tíz másodpercem, Balczó Zoltán nagytiszteletű képviselő úrnak szeretném mondani: hogyan vélekedjünk a MIÉP-ről, ha az alkotmányügyi bizottsági ülésen egy kormánypárti képviselő megbízza a MIÉP-es képviselőt helyettesítéssel, vagy mit mondjunk a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, ahol helyileg is a kormánypárti oldalon foglal helyet az ön képviselőtársa (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), illetve a kormánypárti oldal ülésről való távolmaradásához asszisztál az ön képviselőtársa mint konstruktív ellenzéki képviselő?
Köszönöm szépen. (Balczó Zoltán: Kétperces!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi