VANCSIK ZOLTÁN

Full text search

VANCSIK ZOLTÁN
VANCSIK ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Kosztolányi úrnak mondanám: köszönöm szépen az egyértelmű választ, hogy a Házszabály mindenki számára kötelező. Akkor az a tiszteletteljes javaslatom, hogy ha van egy csöpp ideje, akkor legyen szíves, keresse föl dr. Rubovszky Györgyöt, és beszéljék meg ezt a kérdést, mert nem egy húron pendülnek ebben az ügyben. Ki fogok rá térni a hozzászólásomban, hogy miért nem.
Ami a kétötödös válaszát illeti, nem értettem kristálytisztán. Szóval kétötöddel most lehet meghallgatni valakit vagy nem? Avagy úgy gondolja képviselőtársam... - és ezt szeretném mondani az elnök asszonynak, hogy a 9. pont, Bauer Tamás javaslata kapcsán mondom, ahol változtatni akarja ezt a bizonyos részt -, tehát mindössze arról van szó, hogy egy bizottság kétötöddel rendelkező tagjai eldöntik, hogy meghallgatnak valakit, és pont kerül a mondat végére. Ez nem azt jelenti, hogy ott részt kell venni?
Beszéljük ki Orbán Viktor ügyét! Azét az Orbán Viktorét, aki bort iszik és vizet prédikál - vagy hogyan fejezzem ki magam? Ezt kérdezem attól az oldaltól (A MIÉP képviselőcsoportja felé mutat.), mert ott szakavatott emberek vannak, akik tudják, hogy ez a hasonlat ebben az esetben jó vagy nem jó.
Tehát mi a helyzet Orbán Viktorral? Egyszerűen nem hajlandó megjelenni egy parlamenti bizottság előtt, egy olyan paragrafus kapcsán, amit ön is a Házszabály elfogadott és végrehajtandó paragrafusaként illet? Ő talán nem országgyűlési képviselő, úgy egyébként, miniszterelnök létére? Hogy gondolja ön ezt? Szeretném, ha kifejtené, mert rettenetesen érdekel!
Nagyon csodálom, hogy ilyen komoly tud maradni, és komolyan el tudja mondani - ez színészi teljesítménynek sem kutya! -, hogy mi akadályozzuk a bizottság működését. Ön a nemzetbiztonsági bizottság tagja is, ami miatt most már egyáltalán nem vagyok büszke arra, hogy mind a ketten azok vagyunk. Ön az egyike azoknak, akik kifejezetten akadályozzák, hogy az Orbán Viktor által kifejtetteket ez a parlament meg tudja vizsgálni! Ön egész tevékenységével azon van, hogy megakadályozza azt, hogy a miniszterelnök kijelentéseit egy erre hivatott, törvény által (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) létrehozott, működését kétharmados törvénnyel szabályozott bizottság, amely minden titok tudója lehet, mert (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) - köszönöm szépen - föl van hatalmazva, kivizsgálja. Már régen befejeztük volna! Ön, legyen szíves, ne mondjon ilyet, hogy mi késleltetni akarjuk a vizsgálatot!
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi