HERCZOG EDIT

Full text search

HERCZOG EDIT
HERCZOG EDIT (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Hölgyeim és Uraim! Az ajánlás 38. pontjához szeretnék hozzászólni, igaz, hogy Göndör István képviselőtársam már célzott erre a pontra.
Itt az volt a javaslatom, hogy az adóhatóság csak célzott megbízólevéllel járhasson el. Ezt a javaslatomat szeretném fenntartani, és azért kértem szót, mert Göndör képviselőtársam azt mondta, hogy itt a pongyolaságot szeretnénk megszüntetni. A pongyolaságot is szeretnénk megszüntetni természetesen, de ezen túlmenően Bauer képviselőtársammal értenék egyet, aki azt feszegette - és a törvényjavaslat olvasatának kapcsán erre a megállapításra jutottam én is -, hogy a törvénynek nemcsak az állam, hanem az állampolgár, illetve a polgár érdekeit is védenie kell. Tehát megítélésünk szerint egy általános megbízólevéllel működő adóhatósági alkalmazott ne végezhessen bármikor, bármilyen körülmények között, általa kiválasztott, tetszőleges módon semmilyen ellenőrzést, kizárólag a célzott személyre vonatkozóan végezhessen ilyet, tehát konkrét esetben, konkrét személy ellen kell hogy irányuljon az ellenőrzés.
(18.00)
Az adóhatóság általános megbízólevéllel ellátott alkalmazottja esetében látjuk annak a veszélyét, hogy az állampolgár esetleges zaklatásának a lehetősége is fönnáll, és ezt nem célozhatja meg a törvénytervezet. Ezt annál is inkább mondom, mert a törvényben más helyen az a fogalom is előfordul a szövegben, hogy "sérti a jó erkölcsöt", ami egy adótörvényben teljesen elfogadhatatlan, hiszen nehéz megmondani, hogy a mohamedán, a keresztény vagy éppen az adóhivatal milyen erkölcsök szerint gondolkodik, tehát ezt is elfogadhatatlannak tartjuk. Ezért kérem a tisztelt Házat, gondolkodjon el azon, hogy a törvényt az "adóhatóság célzott megbízólevelével ellátott alkalmazottja végezhet" kifejezéssel fogadja el.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi