ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Országgyűlés! Először tehát az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokról határozunk. Felhívom az Országgyűlés tagjainak figyelmét, hogy ezek elfogadása kizárja az alapajánlás 8. és 10. pontjában foglalt indítványokat.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 297 igen, 5 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett elfogadta.
Most azokról az indítványokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 2. pontjában Kovács Kálmán és Tardos Márton a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 1. §-a (1) bekezdésének kiegészítését javasolták a közraktár vagyoni felelősségére történő utalással. A bizottságok nem támogatták. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igen, 179 nem szavazattal és 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 3. pontjában Göndör István és Keller László a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 2. §-a (2) bekezdésének módosítását javasolják. Indítványukban a közraktár fióktelepkénti alapításának szabályát határozzák meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 igen, 183 nem szavazat és 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 11. pontban Kovács Kálmán és Tardos Márton a törvényjavaslat 5. §-ában a törvény 5. §-ának (1) bekezdését az engedély átruházásának tilalmára utaló mondattal egészíti ki. A gazdasági bizottság nem támogatta. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 131 igen, 181 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 25. pontban Göndör István és Keller László a törvényjavaslat 18. §-ában a törvény 27. §-a (4) bekezdésének módosítását javasolják. Indítványuk a külkereskedelmi, illetőleg a devizajogszabályok rendelkezéseinek alkalmazására irányul. A bizottságok nem támogatták. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 118 igen, 184 nem szavazat és 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 27. pontban Göndör István és Keller László a törvényjavaslat 20. §-a (2) bekezdésének elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés a közraktárak részére az új feltételekre való felkészülési időt határozza meg. A bizottságok nem támogatták. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 115 igen, 194 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem határozott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.
A zárószavazásra várhatóan a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi