BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Én csak az utolsó vezérszónoklat elhangzása után kívántam az expozé egy mondatára visszatérni, amit az államtitkár úr mondott nekünk.
Az államtitkár úr azt mondta, hogy ami ebben a törvényben szerepel, az az utóbbi húsz év legjelentősebb köztehercsökkentése - ezt mondta az államtitkár úr. Nos, én azt gondolom, kiderült a bizottsági vitákban, hogy itt nincs szó jelentős köztehercsökkentésről, hiszen a 6 százalékos járulékcsökkentésből azt a 4 százalékot, ami az egészségbiztosítási ágon van, teljes egészében ellensúlyozza az egészségügyi járulék növelése, a tételes egészségügyi járulék emelése és a 11 százalékos egészségügyi járulék bevezetése.
Ez rendben van, hiszen ezzel önök lényegében azon az úton mennek tovább, amit mi elkezdtünk néhány évvel ezelőtt az önök parázs támadásai közepette. Mi is azt csináltuk, hogy 5 százalékkal csökkentettük a járulékot, és bevezettük az egészségügyi hozzájárulást. Önök mit csinálnak? Tovább csökkentik a járulékot, és felemelik az egészségügyi hozzájárulást.
Ezek szerint nincs más választás, ha jól értem. A "van más választás" című jelszó ebben az esetben nem érvényesül. Ez nem baj, ezt én üdvözlöm, csak akkor ne tessék arról beszélni, hogy jelentős, az utóbbi húsz évben példátlan köztehercsökkentésről van szó. Erről nincs szó! Nem arról van szó, hogy annak a 25 százalékos csökkentésnek az első negyedét máris végrehajtották. Nem hajtották végre, nem tudják végrehajtani. Akkor tessék ezt bevallani, nyíltan, férfiasan és fideszesen, és akkor tudunk miről beszélni! Már csak azért is, kedves államtitkár úr, mert a vállalkozót nem a névleges közterhek, hanem a valódi közterhek érintik, amiben például a cégbírósági illetékek emelése is benne van.
A valódi közterhek nem csökkennek, akkor viszont azok a foglalkoztatást bővítő hatások sem jelentkeznek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amit önök ettől az intézkedéstől elvárnak. Mondjunk igazat, államtitkár úr!
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi