IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT

Full text search

IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT
IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! A Szabad Demokraták Szövetsége részéről felszólaló Fodor Gábor a kisebbségi ombudsman jelentésével kapcsolatos vezérszónoki felszólalásom egy mondatát minősítette. Ennek a mondatnak a megítélése nem különíthető el az egésztől, és különválasztása mondanivalóm lényegétől nem a tisztelt Ház elé tartozó politikai ügy, hanem egy-két párt propagandáját szolgálja.
Az Országgyűlés minden pártjának módjában áll, hogy vitába szálljon a többi párttal, de egyik sem formálhat jogot a másik felett ítélkezni, gondolatrendőrségként fellépni. Az SZDSZ ezzel a napirend előtti felszólalással erre tesz kísérletet - visszautasítom.
Az előbb elhangzott vértesacsai ügyet a tömegtájékoztatás, mint hallhattuk, elhallgatta. Úgy vélem, hogy ez a tény, ugyanakkor a hajdúhadházi ügynek kifejezetten, kizárólagosan etnikai konfliktusként történő feltüntetése tovább igazolta álláspontomat.
Az ülést vezető elnök nyilvánvalóan megtette volna a szükséges megjegyzéseket, rendre utasított volna, ha olyan kijelentéseket tettem volna, amelyek ellenkeznek a fennálló törvényekkel, a Házszabállyal, alkotmányos rendünkkel. Minthogy ez nem történt meg, Fodor Gábor felszólalását nem minősíthetem másnak, mint zavarkeltésnek, emberi és képviselői szabadságom korlátozására tett kísérletnek.
Köszönöm a szót. (Taps a Fidesz és az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi