DR. LENTNER CSABA

Full text search

DR. LENTNER CSABA
DR. LENTNER CSABA (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés falai között pártállástól függetlenül, úgy érzem, konszenzus látszik abban kialakulni, hogy a törvénymódosítással, illetve a hozzá kapcsolódó kiegészítő javaslatokkal a volt hadiárváknak, azok teljes körének tulajdonképpen az erkölcsi és egy szerény mértékű, az ország anyagi erőforrásaihoz méretezett kárpótlása következzék be. Fontos, hogy ezzel a meghozandó törvényjavaslattal sebeket már ne tépjünk fel, sebeket gyógyítsunk.
Úgy érzem, az országgyűlési képviselői magatartáshoz, a tisztelt Ház falaihoz méltatlan hangvételű volt Atyánszky Györgynek, a Független Kisgazdapárt vezérszónokának felszólalása. Azt kérem képviselőtársaimtól, hogy az Atyánszky képviselő úr által felhozott indokokat, számokat - amelyek, mint képviselőtársam rávilágított, nem alaposak, tehát nagyságrendekkel eltérnek a valóságtól - ne vegyék figyelembe. Itt egy józan, politikamentes döntés meghozataláról van szó.
Sebeket gyógyítsunk, sebeket ne tépjünk fel, és annak a néhány száz volt hadiárvának, akik a történelem viharaiban üldöztetéstől, kirekesztéstől félve nem legalizáltatták magukat, tehát nem mertek hadiárva-ellátást kérni, ne gyalogoljunk bele a lelkivilágukba. Tehát kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy a miniszter úr által beterjesztett, illetve a hozzá fűződő módosító javaslatokról érdemben tárgyaljon és azokat támogassa. Köszönöm figyelmüket. (Taps a MIÉP és az MSZP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi