DANKA LAJOS

Full text search

DANKA LAJOS
DANKA LAJOS (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Budapest, de az egész ország lakossága érdeklődéssel és aggodalommal figyelte, hogy a Mahart újpesti hajójavító öblében még '96. március 3-án elsüllyedt Vakulencsuk Matróz nevű személyszállító hajóból nagy mennyiségű olaj és pakura került a Duna vízébe, amely veszélyeztette az ivóvízbázisok vízkivételi helyeit. A közszolgálati média folyamatosan felszínen tartotta az ügyet, az olvasók és nézők, hallgatók pedig más és más megközelítésből értesültek arról, hogy ki milyen okból nem emelte ki a környezetet szennyező hajóroncsot.
A hajó elsüllyedését követően két év alatt számos olyan kérdés merült fel, amelyekre egyértelmű, konkrét választ a közönség nem kapott.
Ezért kérdezem a miniszter urat: miért kellett két évig várni a szennyező hajótest kiemelésével? Hogyan rendeződött a hajó kiemelése, kinek az intézkedésére került sor a szennyező forrás megszüntetése során? Ki előlegezte meg, illetve finanszírozta a kiemelést?
Mint a sajtóból ismert, a hajót megelőlegezett források alapján emelték ki. Aki megelőlegezte a költségeket, megkapta-e azt az összeget, amelyet az újságok szerint más szervek előzetesen felajánlottak, átvállaltak? Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi