SZABÓ SÁNDORNÉ

Full text search

SZABÓ SÁNDORNÉ
SZABÓ SÁNDORNÉ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Kedves Rádióhallgatók! (Derültség a kormánypárti padsorokban.) Gondolom, nem tetszenek tudni, hogy a rádió élőben közvetíti adásunkat. (Derültség a kormánypárti padsorokban.)
A rendszerváltás óta több fontos országgyűlési határozatot fogadott el a parlament. Szeretnénk, ha ez az országgyűlési határozat is bekerülne ebbe a sorba, ugyanis csak egy korrekcióra és annak kidolgozására kérjük javaslatunkban a kormányt.
Kik tartoznak az érintetti körbe? Azok, akik rossz évjáratban születtek, illetve rosszkor mentek nyugdíjba, pechesen sokáig dolgoztak, akartak és tudtak dolgozni, és nyugdíjuk az átlagnál jóval többet vesztett értékéből. Tudjuk, minden nyugdíj vesztett az értékéből, de nem egyforma mértékben.
Mi a forrása ennek a korrekciónak? A sokat emlegetett gazdasági fellendülés, illetve a járulékbefizetési növekmény. A generációk szolidaritása tartja fenn a társadalmakat. A szolidaritás mellett azonban van egy másik fontos kötőerő is, a társadalmilag és egyénileg is hasznos munka. Ezt a sokáig végzett hasznos, értéket teremtő munkát szeretnénk kérni a kormánytól, hogy becsülje meg, illetve valahogyan honorálja. A javaslatunk nem érinti a jövő évi törvényben garantált bérkövető, a minden nyugdíjast megillető emelést. Mi nem differenciált nyugdíjemelést akarunk, amely az egyik nyugdíjas rovására emelné a másik nyugdíját - mint ahogy az MDF-es Balsai képviselőtárs javaslata -, hanem a kormány általi rendezését szeretnénk a korábban megállapított alacsony nyugdíjaknak.
Tisztelt Képviselőtársaim! A H/115-ös országgyűlési határozati javaslatunk a kormánynak segítségére lehetne azzal, hogy felhívja a figyelmet egy speciális helyzetű nyugdíjascsoportra, érveket ad a kormány kezébe, kiken és miért lehetne, kellene segíteni. Kérjük, kezeljék így ezt a szocialista javaslatot! És ne felejtsék el, hogy a polgár idősen is polgár!
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi