DR. DÁN JÁNOS

Full text search

DR. DÁN JÁNOS
DR. DÁN JÁNOS (FKGP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Délvilág 1998. szeptember 12-ei számában szerepel az újabb botrány híre. Az előzmény röviden: a brókercég tevékenységét az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet júniusban felfüggesztette, ugyanis nyilvántartási rendszere hiányos és használhatatlan volt; el kellett készíteni a cég mérlegét. Igaz, hogy a mérleg még nem készült el, de az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet engedélyezte, hogy a követelések 30 százalékát kifizessék. Azonban több jelenlegi és volt alkalmazott és azok családtagjainak az igényeit 100 százalékban teljesítették. S mindez a rendőrségre érkezett reklamációk után derült ki.
Kérdésem, hogy a kifizetések jogalapját, mértékét miért nem kísérte figyelemmel az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet.
Az ügyhöz tartozik még, hogy a Délvilág '98. szeptember 16-ai számában a főcsoportfőnök válaszolt, aki a fenti kifizetéseket cáfolni nem tudta. Véleménye szerint a biztos valóban aláírt minden utalást, de nem ellenőrizheti egyenként azokat. Márpedig ez azt jelenti, hogy a felügyeleti biztos tudtával, tulajdonképpeni aláírásával történtek a kifizetések. Fokozottan oda kellett volna figyelnie, mivel az előző botrány is a kft. hiányos és használhatatlan nyilvántartási rendszere miatt történt.
Tehát a végső kérdésem: felelős-e az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet, hogy a brókernél újabb botrány történt? Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi