POKORNI ZOLTÁN

Full text search

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN oktatási miniszter: Kívánok, amennyiben a viszontválaszra rendelkezésre álló egy percben további információkkal szeretném gazdagítani képviselő úr tájékozottságát.
Az a program, amelynek a megvalósítására eltökéltek vagyunk, a közoktatás területén 28,5 milliárd forintot igényel, a felsőoktatás területén további 4,5 milliárd forintot. A felsőoktatásnál az eddigi egyeztetések, kormányon belüli tárgyalások alapján ez rendelkezésre áll. A közoktatásnál ennek körülbelül a fele az, amit sikerült érvényesíteni a szakmai tárgyalásokon. A további összeg három pontban vitattatik köztünk és a Pénzügyminisztérium között:
Az egyik: lehet-e létszámelbocsátással pedagógusbért generálni; ahogyan azt az önök kormánya megfogalmazta: kevesebb, de jobban megfizetett pedagógust? Nem lehet - erre jutottunk.
A másik: hány pedagógus van Magyarországon? Itt pontosítani kell az adatokat, hiszen a KSH szerint 160 ezer, a mi információnk szerint 170 ezer.
A harmadik összetevő pedig az, hogy tudunk-e szakítani azzal a szemlélettel, hogy vagy mindenkinek egy keveset adunk, vagy senkinek semmit. Mi kívánunk szakítani, és merjük venni a bátorságot, hogy egy területre összpontosítsunk.
Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi