KISS ANDOR

Full text search

KISS ANDOR
KISS ANDOR (MIÉP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Sokéves huzavona, viszály után az előző, bukott Horn-Kuncze kormány végre, nagy hirtelen belekezdett a Nemzeti Színház többször elhalasztott építésébe. A magam részéről az első pillanattól furcsállottam: mi ez a nagy sietség - különösen az SZDSZ-es kultúrtárca részéről. Ha valakinek nem érdeke ez a színházépítés, az nyilván az SZDSZ. (Moraj az SZDSZ soraiban.) De a munkák kivitelezése igen erőteljes ütemben folyt, már az alépítményi munkákra elköltötték a rendelkezésre álló összeg nagy részét. Talán a választásokra akartak jó pontokat szerezni.
Az utóbbi időben azonban furcsa sugallatok érkeznek a sajtó részéről: mégse az Erzsébet téren épüljön föl a Nemzeti Színház? Ott talán az túl drága lenne! Nem megfelelő a környezet, a tervezett épület nem felel meg a célnak, túl modern - és további tengernyi kifogás a média részéről.
A múlt héten egy rádióhírben az alábbit hallottam: a kormány fontolóra veszi, hogy az eredeti helyszín helyett másik helyszínen épüljön meg a Nemzeti Színház. Kérdezem ezért: mi a szándéka a kormánynak a Nemzeti Színházzal? Vagy eleve más szándékkal indult meg ez az építkezés, és a Nemzeti Színház csupán fedőakció volt?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi