VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azt hiszem, az ön által felvetett kérdésekben a kormányprogram elég biztos lábakon áll és biztosan fogalmaz. A kormányprogramban az fogalmazódik meg, hogy a kormány fokozatosan csökkenti az adó- és járulékterheket, valamint gondot fordít a költségvetési hiány kordában tartására. A kormány véleménye szerint a helyesen végrehajtott adó- és járulékcsökkentés rövid távon esetleg jelenthet bevételkiesést, de ha ezt helyes irányban tesszük meg, az közép- és hosszú távon mindenképpen a bevételek növekedésével is járhat. A kormányprogram ennek alapján fogalmazta meg a bérjárulékok mértékének a csökkentését. Fontos és kiemelt célnak tekintjük a munkahelyteremtést, ezért kell ebben az irányban döntő és fontos lépéseket megtennünk.
Szeretném azt is elmondani, hogy a 2000. évre tervez a kormány jelentős adó- és járulékreformot. Most olyan bizalomerősítő lépéseket lehet megtenni, amelyek ennek a célnak az irányába hatnak, ennek a célnak megfelelnek. A kormányprogram különös hangsúlyt tesz - a korábban megfogalmazottaknak megfelelően - két adópolitikai irányban; egyrészt ösztönzi a munkahelyteremtést, ennek érdekében az élőmunka-terhelés csökkentését és az adminisztráció egyszerűsítését fogalmazza meg, másrészt pedig a családok fokozottabb segítésére nyújt lehetőséget, ezért a személyi jövedelemadóban a következő évtől jelentős gyermekkedvezményeket kíván ebben az irányban nyújtani.
Tehát mind a munkahelyteremtés - ahol a tb-járulékok tervezett szintjét mintegy 6 százalékkal, a Munkaerőpiaci Alaphoz való hozzájárulást pedig 1 százalékkal csökkentenénk -, mind a családok támogatása olyan cél, amivel a Ház többsége vélhetően egyet tud majd érteni. Ezeknek a céloknak az érdekében készíti elő a Pénzügyminisztérium a következő évi adó- és költségvetési törvény-javaslatokat.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi