BERNÁTH ILDIKÓ

Full text search

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ, az önkormányzati és rendészeti bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az önkormányzati és rendészeti bizottság megtárgyalta a T/161. szám alatt benyújtott törvényjavaslatot, amely a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény módosításának szabályait tartalmazza.
A vita során három olyan témakört érintett a bizottság, amely részben az országban meglevő általános jelenségeket érint, részben pedig a helyi önkormányzatok feladataihoz kapcsolódik.
A három téma, a három terület a következő volt. Az egyik, az első a káros anyag kibocsátásának a mértéke, amely évről évre növekedik, és különösen a nagyobb városokban, de leginkább a fővárosban okoz egyre komolyabb problémákat.
A másik terület, amellyel foglalkozott a bizottság, az ország közúthálózata mentén meglevő földterületek állapota, egészen pontosan a földterületek folyamatos karbantartásának a hiánya. Ez oda vezet napjainkban, hogy a vadkender és a parlagfű egyre jobban burjánzik az országban, és hihetetlen mértékben nő az allergiás megbetegedések száma. Rendezetlen a karbantartási munkákkal kapcsolatosan, hogy tulajdonképpen ki az, aki köteles a földterületeket karbantartani.
A harmadik témakör, amellyel a bizottság foglalkozott, a taxiállomásokkal, illetve a taxiközlekedés igénybevételével kapcsolatos kérdések. Örömmel állapítottuk meg, hogy ez ügyben a törvényjavaslat 5. §-a felhatalmazza a helyi önkormányzatokat rendeletalkotásra. A bizottsági ülésen jelen levő kormányképviselő a felmerült problémákra azt a választ adta, hogy részben a törvényjavaslat, részben pedig a kapcsolódó tárcarendelet, illetve kormányrendelet fogják a későbbiekben szabályozni az ott elhangzott kérdéseket.
Bízva abban, hogy a törvényjavaslat elfogadásra kerül, illetve az ehhez kapcsolódó kormányrendelet, illetve tárcarendelet megszületik, az önkormányzati és rendészeti bizottság egyhangúlag támogatta a törvényjavaslat általános vitára bocsátását. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi